ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Στην ζωή του κάθε άνθρωπος έχει επιτυχίες αλλά ακόμα περισσότερες αποτυχίες. Οι αποτυχίες δεν πρέπει να τον σταματάνε από το να προσπαθεί για το καλύτερο και για αυτά που είναι ικανός να πετύχει, γιατί κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει πράγματα με την πρώτη. Κάθε αποτυχία είναι ένα βήμα για την επιτυχία. Γι αυτό όλοι οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι για να θαυμάσουν οι άνθρωποι μια επιτυχία πρέπει πρώτα να ζήσουν απανωτές αποτυχίες

Μαθαίνοντας από τα λάθη μας θα βρούμε λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν αλλά και θα αποκτήσουμε εμπειρία που θα μας φανεί πολύτιμη στην διάρκεια της ζωής μας.

Επίσης είναι σημαντικό να βγαίνει και από το σχολείο ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν λάθη. Στο συγκεκριμένο σχολικό σύστημα αυτό δεν γίνεται αφού οι δάσκαλοι τιμωρούν κάνοντας τα παιδιά να φοβούνται το λάθος και την πρωτοβουλία. Αυτός ο φόβος δεν βοηθάει πουθενά τα παιδιά τα οποία μαθαίνουν να μην ρισκάρουν για να πετύχουν κάποιον στόχο.

Συνήθως αυτός που δεν ρισκάρει δεν πετυχαίνει πολλά πράγματα γιατί έχει πάντα την σκέψη μήπως αποτύχει. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια προς την επιτυχία είναι ο φόβος της αποτυχίας. Αυτός ο φόβος μας κάνει να μην πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Αν διαμορφώσουμε προσαρμοστικότητα, πίστη στον εαυτό μας και θέληση θα μπορούμε να τα πετύχουμε όλα και να ανακάμψουμε από τις δυσκολίες.

Είναι γνωστό ότι όλοι οι άνθρωποι δεν θέλουν να παραδεχτούν την αποτυχία, γι αυτό και ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους παράγοντες και όχι στον εαυτό τους. Για αυτόν λόγο θεωρείται πολύ σημαντική αρετή η αυτογνωσία. Με την αυτογνωσία μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι μπορεί να τα κάνει όλα εκτός από αυτά που είναι εκτός ανθρώπινων δυνατοτήτων. Για τον λόγο πρέπει όλοι να χτίσουμε μια νοοτροπία ώστε να οδηγήσουμε τον εαυτό μας σε επιτυχημένα μονοπάτια. Επίσης πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι για να πετύχουμε πράγματα πρέπει να κάνουμε προσπάθειες γιατί αλλιώς θα είναι λες και αφήνουμε την ζωή μας στην τύχη ή την ατυχία, ενώ με το να προσπαθείς συνεχώς θα καταφέρεις πολλά πράγματα στο τέλος.

Επιπρόσθετα είναι αρκετά σημαντικό ο άνθρωπος να καταλάβει ότι όσο προσπαθούμε θα βελτιωνόμαστε και αν δεν προσπαθούμε καθόλου θα μένουμε συνέχεια στάσιμοι. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι συνέχεια επιθυμητό αλλά με την προσπάθεια θα είναι σίγουρα καλύτερο από πριν. Επίσης είναι κοινά αποδεκτό ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν το θετικό αποτέλεσμα γρήγορα, με αποτέλεσμα να αγνοούν την διαδικασία για να το πετύχουν. Για να πετύχει ένας άνθρωπος τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει έχει την νοοτροπία του προς την επιτυχία, η οποία θα μας δώσει δύναμη ώστε να παλέψουμε για τον στόχο μας. Τέλος, κάθε νίκη είναι αποτέλεσμα, συνεχής προσπάθειας, προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς και πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά είναι τα πιο σημαντικά αγαθά στην ζωή.

Πέτσας Πασχάλης Γ4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης