Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών είναι σημαντική τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας όσο για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της υγείας μας και την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. Είναι λοιπόν σημαντικό οι συσκευές να μην καταλήγουν στα σκουπίδια ή τις χωματερές.

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές ανακυκλώνω;

Ηλεκτρικός και Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός θεωρείται ο εξοπλι­σμός, που έχει σχεδιασθεί για να λειτουργεί υπό ονομαστική τάση έως 1 000 V εναλλασσομένου ρεύματος ή έως 1 500 V συνεχούς ρεύματος. Κατά συνέπεια, μπορείτε να ανακυκλώνετε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή σας που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων. Βρείτε το είδος της συσκευής που θέλετε να ανακυκλώσετε σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες.

  • Μεγάλες Οικιακές Συσκευές , όπως ψυγεία, καταψύκτες, ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια κ.α.
  • Μικρές Οικιακές Συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες, σίδερα, φρυγανιέρες κ.α
  • Φωτιστικά Είδη 
  • Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Εργαλεία, όπως τρυπάνια, μηχανές ραπτικής κ.α.

 

Πώς ανακυκλώνω τις ηλεκτρικές συσκευές μου;

Για τις μικρές συσκευές (όπως καφετιέρες, σκούπες, υπολογιστές, μικρές τηλεοράσεις κα) υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης στα καταστήματα που πωλούν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, σε αλυσίδες super market, αλλά και σε συμβεβλημένα δημοτικά σημεία, όπως δημαρχεία, ΚΕΠ και ΚΑΠΗ.

Όσον αφορά στις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ογκώδεις τηλεοράσεις) μπορείτε να τηλεφωνείτε στο δήμο της περιοχής σας για να συνεννοηθείτε για τη μέρα και την ώρα αποκομιδής της συσκευής σας από το πεζοδρόμιο. Επίσης τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών παραλαμβάνουν την παλιά συσκευή σας κατά την παράδοση της καινούριας.

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Σχολιάστε

Top