Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας  πραγματοποιείται πριν από κάθε Ολυμπιάδα και αναγγέλλει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων πάντα η Λαμπαδιοδρομία ξεκινούσε από την Αρχαία Ολυμπία. Οι άνθρωποι έπαιρναν την Ολυμπιακή Φλόγα από εκεί με την τελετή Αφής και με διάφορα μέσα την  μετέφεραν στην χώρα όπου  διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες αντίστοιχα ανά τέσσερα χρόνια. Φέτος, η Λαμπαδιοδρομία ξεκίνησε στις 16 Απριλίου με προορισμό το Παρίσι της Γαλλίας,όπου θα πραγματοποιηθούν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2024.

αρχείο λήψης (8)

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στο βωμό που υπάρχει στο χώρο του ναού της Ήρας, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και υπεύθυνη για τη διεξαγωγή αυτή είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Αυτό το τελετουργικό με παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ανήγγειλε την έναρξη των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.Αρχικά, η ηθοποιός Μαίρη Μηνά απήγγειλε την επίκληση προς τον θεό Απόλλωνα. Κατά την διάρκεια της λιτής τελετής αυτής 35 ιέρειες και 15 κούροι πραγματοποίησαν μία χορογραφία,το «Θρόισμα της Ιεράς Σιωπής». Τέλος, η αξιοθαύμαστη τελετή αυτή έκλεισε με τον Ολυμπιακό Ύμνο ο οποίος ερμηνεύτηκε από την κορυφαία σοπράνο Τζόις Ντι Ντονάτο.

images (5)

Η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ 1 και με αυτόν τον τρόπο ο καθένας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το θαυμαστό γεγονός.

images (6)

 

Μετά την Τελετή, οι δρομείς κρατώντας τη Δάδα με τη Φλόγα θα διασχίσουν την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για να καταλήξουν στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα παραδώσουν τη Φλόγα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 με έδρα το Παρίσι, που φέτος θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα διαχρονικό σύμβολο οικουμενικότητας και αδελφοσύνης και η τελετή Αφής της προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους και θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μας.

Έφη Κωστάρα Β1

Βάλια Κωνσταντοπούλου Β1