Κατοικίδιο και άνθρωπος: μια σχέση ζωής

Φωτογραφία από huoadg5888 από το Pixabay

zoa-syntrofias-katoikidia-prostasia-011200520-1024x444

    Σκεφτείτε να γυρνάτε από το σχολείο και να σας περιμένει το αξιολάτρευτο κατοικίδιό σας έτοιμο να ακούσει τα νέα της ημέρας σας χωρίς ίχνος κριτικής, αλλά με αγκαλιές και χάδια. Τα κατοικίδια έχουν ανάγκη τον άνθρωπο κι ο άνθρωπος έχει ανάγκη τα κατοικίδια.

bigstock-Litter-of-Cavalier-King-Charle-27350507

Το κατοικίδιο προσφέρει χαρά, συντροφιά, αγάπη χωρίς ιδιοτέλεια. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδιο μαθαίνουν την αξία της υπευθυνότητας, της φιλίας και του σεβασμού. Αναπτύσσουν την κοινωνικότητας τους, την προσωπικότητα τους και την ευαισθησία τους. Επίσης τα παιδιά έχουν πολύτιμη συντροφιά, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους, γίνονται συμπονετικά και ασκούνται καθημερινά παρέα με τους τετράποδους φίλους τους.

ereynakatoikidia-1110x626

Όταν έχετε συντροφιά ένα κατοικίδιο, νιώθετε ασφάλεια όχι μόνο εσείς αλλά και το ίδιο, ξέροντας πως υπάρχει κάποιος που το αγαπάει και το φροντίζει. Μάλιστα όταν θα βγάζετε το σκυλάκι σας βόλτα, θα γνωρίσετε και άλλους ιδιοκτήτες, επομένως κοινωνικοποιείστε και αθλείστε και εσείς, περισσότερο απ” ότι θα κάνατε εάν δεν είχατε κατοικίδιο.

unnamed

Τέλος το να υιοθετήσει κανείς ένα κατοικίδιο έχει και κάποιες υποχρεώσεις. Παραδείγματος χάριν θα πρέπει να δείχνετε πως το αγαπάτε και νοιάζεστε με χάδια και αγκαλιές. Επιπλέον δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να του δίνετε τροφή ή να το πηγαίνετε βόλτες, γιατί έτσι δείχνετε πως το παραμελείτε και το ξεχνάτε. Ομοίως θα πρέπει να το πηγαίνετε μηνιαία σε κάποιο κτηνίατρο για εμβόλια.

738e669cafdeb0e865ccd9bca32d7178_XL

Εγώ αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη που έχω το σκυλάκι μου που το νοιάζομαι και το αγαπάω πάρα πολύ.

Άννα-Μαρία Παπαδόγιαννη Α2