Τα Χριστούγεννα στο 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μας εγκατέλειψε και φέτος! Το 5ο γυμνάσιο υποδέχεται τις γιορτινές ημέρες με χαρά και ενθουσιασμό. Κάθε άκρο του σχολείου στολισμένο. Όλες οι τάξεις είναι διακοσμημένες με δέντρα, γιρλάντες και φωτεινά λαμπιόνια. Πέρα από αυτό, το σχολείο μας οργάνωσε ποικίλα προγράμματα και εκδηλώσεις για να υποδεχτεί την μαγική αυτή γιορτή. Οι καθηγητές/τριες  κατείχαν σημαντικό ρόλο, όμως, τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την συμμετοχή των μαθητών/τριών μας.

Μία δράση του σχολείου μας για να ζωντανέψει το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι το Bazaar. Κάθε χρόνο μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες προσφέρονται να ετοιμάσουν προϊόντα τα οποία τίθενται προς πώληση. Φέτος υπήρχε ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Οι επισκέπτες μας γονείς και μαθητές, ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα τη θερμή υποδοχή. Έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη μεγάλη ποικιλία ειδών που κάλυπταν όλα τα γούστα.

Αρχικά πωλούνταν βιβλία, όπως παραμύθια, παιδική και εφηβική λογοτεχνία μέχρι διηγήματα, μυθιστορήματα αλλά και αρκετά επιστημονικού ενδιαφέροντος. Επίσης, υπήρχαν ποικίλες χειροποίητες κατασκευές όπως κεριά, κοσμήματα και ημερολόγια τα οποία, η αλήθεια είναι, εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως. Πέρα από αυτά, όσοι επισκέπτες ήθελαν είχαν δυνατότητα να προμηθευτούν είτε σπιτικά είτε έτοιμα γλυκά αγορασμένα από το ζαχαροπλαστείο της περιοχής. Συνήθως τα παιδιά κινούνταν προς τα ζαχαρωτά ενώ οι ενήλικες ήθελαν να αγοράσουν μικρά δωράκια για φίλους και συγγενείς.

Τα έσοδα από το Bazaar θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του σχολείου μας καθώς και  για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων .

Εκτός από τη συμβολή των μαθητών σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή την εκδήλωση έπαιξε το μεράκι , η δημιουργική φαντασία , η εργατικότητα της υποδιευθύντριας κας Παππά Μίνας αλλά και η σημαντική προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης ξεχωρίζει κυρίως για τους χαρισματικούς μαθητές/τριες του, οι οποίοι/ες με κάθε ευκαιρία  ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους. Αυτές τις γιορτινές μέρες του χειμώνα η χορωδία έχει την τιμητική της. Το φετινό χριστουγεννιάτικο Bazaar συνοδεύτηκε από τις υπέροχες φωνές των παιδιών.  Για ακόμη μια φορά μάγεψαν με τις μελωδίες τους. Οι πολυάριθμες πρόβες τους έπιασαν τόπο και η καθηγήτρια  της μουσικής, κ. Σάσα Βλάχου, συντέλεσε ,ώστε να αναδειχθεί το ταλέντο τους. Η μουσική πλημμύρισε την αίθουσα δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εορταστική… η μαγεία των Χριστουγέννων είχε κυριεύσει τους πάντες.

Τέλος, το σχολείο μας εκτός από το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο Bazaar οργάνωσε και μια ακόμα σημαντική δράση. Με πρωτοβουλία της διεύθυνσης και την πολύτιμη συνδρομή του συλλόγου διδασκόντων και γονέων του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και υλικά αγαθά προκειμένου να ενισχύσουμε την προσπάθεια και το έργο του εθελοντικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού». Με αυτόν τον τρόπο, κάναμε πράξη το πνεύμα των Χριστουγέννων δείχνοντας την ανθρωπιά και την αγάπη μας σε ανθρώπους που έχουν πραγματική  ανάγκη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εικόνες από το γιορτινό μας σχολείο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

 

Κωνσταντοπούλου Βάλια  Β1

Κωστάρα Έφη             Β1

Μαδαμοπούλου Ισμήνη   Β1