Επίσκεψη στα αρχαιολογικά ευρήματα στο μετρό Συντάγματος

metro1


 

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου πήγαμε με το δάσκαλό μας και τους συμμαθητές μου, επίσκεψη στο μετρό Συντάγματος. Εκεί περάσαμε τέλεια!

Πρώτα απ΄όλα γνωρίσαμε μία αρχαιολόγο με τη βοηθό της και την διευθύντρια του μετρό. Μας ρώτησαν τι ξέρουμε. Συνέχισαν λέγοντάς μας πως κατά την διάρκεια των ανασκαφών, στο μετρό βρέθηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα. Μερικά από αυτά είναι αγγεία, λυχνάρια, πέτρες, θεμέλια σπιτιών, όπως ακόμα και κολόνες από ναούς.

Μας μοίρασαν φωτογραφίες με αγγεία και πήλινα αντικείμενα. Έπρεπε να ψάξουμε να τα βρούμε στον χώρο. Τα βρήκαμε όλα!

Μετά φτιάξαμε ένα σχεδιάγραμμα των αντικειμένων με χρονολογική σειρά από το αρχαιότερο έως το νεότερο. Μελετήσαμε, επίσης, έναν τοίχο που είχε πολλά αρχαία ερείπια σπιτιών, τάφους και σκελετούς. Ο κύριος Γιάννης είπε πως είναι μια αρχαιολογική τομή. Ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Η επίσκεψη κράτησε αρκετή ώρα. Ύστερα επιστρέψαμε στο σχολείο. Ήταν μια τέλεια μέρα!!!

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ Δ1

 

Την Τετάρτη 9/12/2015 πήγαμε στο μετρό, στον σταθμό Σύνταγμα. Εκεί μας περίμεναν τρεις κυρίες. Μας μίλησαν για τα αρχαία πράγματα που είχαν βρει οι εργάτες φτιάχνοντας αυτόν τον σταθμό. Αυτά τα πράγματα τα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι στην καθημερινή τους ζωή, ενώ σήμερα είναι πολύ σπάνια να τα δεις σε σπίτι. Υπάρχουν μόνο σε μουσεία. Είχε πολλά πράγματα, όπως αγγεία, κιονόκρανα ιωνικού ρυθμού και κυρίως μια μεγάλη τομή. Μέσα στην τομή υπήρχε ένας τάφος που είχε έναν σκελετό. Ο σκελετός αυτός είχε αντέξει τόσα πολλά χρόνια. Επίσης, μάθαμε την χρονολογική σειρά των αντικειμένων που είδαμε. Ήταν μια ενδιαφέρουσα βόλτα και είμαι σίγουρος πως άρεσε σε όλους μας!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ Δ1

Σχολιάστε

Top