Στήλη: Γενικά

Βυζαντινές εικόνες!

πρωτοι χρισταιανοι


Το αγαπημένο μου παιχνίδι!!!

 

Το ΟΥΝΟ!

 

 

Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΟΥΝΟ. Παίζεται με κάρτες , έχει νούμερα και έχει διάφορα χρώματα επάνω ας πούμε το κόκκινο. Αν  ο παίχτης μείνει με μία κάρτα φωνάζει :ΟΥΝΟ!

Τίνος Αθανασιάδης

 

 

Μου αρέσει να παίζω με το σκυλάκι μου!

 

 

Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι η μονόπολη! Είναι ένα  επιτραπέζιο παιχνίδι  με δύο ζάρια, έξι πιόνια και έξι παίχτες. Το παίζω μια φορά την εβδομάδα. Μου αρέσει, γιατί ακονίζει το μυαλό!

Ίλια φαλούτσου

koukla

Η κούκλα μου

Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ηλεκτρονικό, γιατί έχει διακόσια σαράντα παιχνίδια, αλλά μπορεί μόνο ένας παίκτης τη φορά. Δεν αφήνω κανέναν  να παίζει, γιατί κάνουν συνέχεια σαν να είναι δικό τους.

Ιωάννης Τάκος

 

Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι τα παιχνίδια στο ιντερνέτ μάθησης. Είναι παιχνίδια μαθηματικών και γλώσσας και μαθαίνεις πολλά πράγματα. Μου αρέσει να παίζω, γιατί γνωρίζω νέα πράγματα.

Κωνσταντίνος Αθανασάκης

 

Το κρυφτό.

Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το κρυφτό. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με πολλά παιδιά. Το παίζω πολύ συχνά. Μου αρέσει πολύ και είμαι πολύ χαρούμενη.

Ελεάννα Σιδέρη

 

Το ΟΥΝΟ!

 

Συστήνουμε τις γειτονιές μας

 

filopappou


<

Ιστορικά κτήρια της Αθήνας μας!!!

eunikh biblio



Σοφία Βέμπο, η τραγουδίστρια της νίκης!

1949-cf81ceb1ceb4ceb9cebfcf86cf89cebdceb9cebacebfcf83-cf83cf84ceb1ceb8cebccebfcf83-ceb5cebdcebfcf80cebbcf89cebd-ceb4cf85cebdceb1cebc


Οι πρώτοι Χριστιανοί

 

πρωτοι χρισταιανοι

Το πρώτο μου γράμμα – Επίσκεψη στο ταχυδρομείο

Οι μαθητές του Α2 έγραψαν τα πρώτα τους γράμματα και επισκέφθηκαν το ταχυδρομείο.


 

 

Επίσκεψη στα αρχαιολογικά ευρήματα στο μετρό Συντάγματος

metro1


 

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου πήγαμε με το δάσκαλό μας και τους συμμαθητές μου, επίσκεψη στο μετρό Συντάγματος. Εκεί περάσαμε τέλεια!

Πρώτα απ΄όλα γνωρίσαμε μία αρχαιολόγο με τη βοηθό της και την διευθύντρια του μετρό. Μας ρώτησαν τι ξέρουμε. Συνέχισαν λέγοντάς μας πως κατά την διάρκεια των ανασκαφών, στο μετρό βρέθηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα. Μερικά από αυτά είναι αγγεία, λυχνάρια, πέτρες, θεμέλια σπιτιών, όπως ακόμα και κολόνες από ναούς.

Μας μοίρασαν φωτογραφίες με αγγεία και πήλινα αντικείμενα. Έπρεπε να ψάξουμε να τα βρούμε στον χώρο. Τα βρήκαμε όλα!

Μετά φτιάξαμε ένα σχεδιάγραμμα των αντικειμένων με χρονολογική σειρά από το αρχαιότερο έως το νεότερο. Μελετήσαμε, επίσης, έναν τοίχο που είχε πολλά αρχαία ερείπια σπιτιών, τάφους και σκελετούς. Ο κύριος Γιάννης είπε πως είναι μια αρχαιολογική τομή. Ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Η επίσκεψη κράτησε αρκετή ώρα. Ύστερα επιστρέψαμε στο σχολείο. Ήταν μια τέλεια μέρα!!!

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ Δ1

 

Την Τετάρτη 9/12/2015 πήγαμε στο μετρό, στον σταθμό Σύνταγμα. Εκεί μας περίμεναν τρεις κυρίες. Μας μίλησαν για τα αρχαία πράγματα που είχαν βρει οι εργάτες φτιάχνοντας αυτόν τον σταθμό. Αυτά τα πράγματα τα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι στην καθημερινή τους ζωή, ενώ σήμερα είναι πολύ σπάνια να τα δεις σε σπίτι. Υπάρχουν μόνο σε μουσεία. Είχε πολλά πράγματα, όπως αγγεία, κιονόκρανα ιωνικού ρυθμού και κυρίως μια μεγάλη τομή. Μέσα στην τομή υπήρχε ένας τάφος που είχε έναν σκελετό. Ο σκελετός αυτός είχε αντέξει τόσα πολλά χρόνια. Επίσης, μάθαμε την χρονολογική σειρά των αντικειμένων που είδαμε. Ήταν μια ενδιαφέρουσα βόλτα και είμαι σίγουρος πως άρεσε σε όλους μας!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ Δ1

Τα αρνητικά και τα θετικά της τηλεόρασης

tv

Από εσάς εξαρτάται!!! Διαλέξτε σωστά τι θα δείτε!!!

Πριν 40 χρόνια ήρθε στην Ευρώπη μια νέα εφεύρεση, η τηλεόραση, που πραγματικά άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων. Δεν κατασκευάστηκε τότε, αλλά αρκετά χρόνια πριν και τελειοποιήθηκε το 1873. Με τον καιρό εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε η τηλεόραση που έχουμε σήμερα.

Τα θετικά της είναι ότι ψυχαγωγεί και ενημερώνει τον άνθρωπο για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Την ενημέρωση την επιτυγχάνει μέσω των δελτίων ειδήσεων και διαφόρων ενημερωτικών εκπομπών. Την ψυχαγωγία μέσω κάποιων μεταδόσεων μεγάλων γεγονότων (Ολυμπιακοί Αγώνες), σειρών και ψυχαγωγικών εκπομπών.

Τα αρνητικά της είναι πως εκπέμπει μια δόση ακτινοβολίας που είναι επικίνδυνη για την υγεία των ματιών του ανθρώπου. Επίσης, δείχνει μερικές σειρές που διαταράσσουν το ψυχικό κόσμο μας λόγω σκηνών βίας, αλλά και ότι χρησιμοποιείται για να κερδίζουν χρήματα με τις διαφημίσεις.

Τελικά η τηλεόραση, όπως και άλλες συσκευές που έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, είναι καλή για εμάς, αρκεί να τη χρησιμοποιούμε ΣΩΣΤΑ!!!

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.

ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΑ, Ε2

ΣΟΣ! Μη σας απορροφά ώρες!!!!

Τα θετικά της τηλεόρασης είναι ότι μας φέρνει διάφορα νέα από όλο τον κόσμο. Μπορούμε να βλέπουμε τους ολυμπιακούς αγώνες και διάφορα αθλήματα όπως: μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και άλλα.

Τα αρνητικά της τηλεόρασης είναι ότι μας απορροφά για ώρες. Επίσης, μας κάνει να αγοράζουμε ότι διαφημίζει. Λένε: τα μαλλιά μου είναι ξερά, αλλά όταν έβαλα το lutrex μου έγιναν πιο μαλακά και αέρινα! Αμέσως όλοι τρέχουν, το παίρνουν και δεν κάνει τίποτα.

Εστερ Κόλα, Ε2

Ποιός ελέγχει ποιόν;

 

Είναι γεγονός ότι η τηλεόραση κυριαρχεί στη ζωή μας. Το ερώτημα είναι ποιός ελέγχει ποιόν, εμείς την τηλεόραση ή η τηλεόραση εμάς ; Γιατί όταν εσύ επιλέγεις τι θα δεις, είτε ένα αθλητικό γεγονός, είτε ένα επιστημονικό ντοκιμαντέρ, ή μια εκπαιδευτική ή ενημερωτική εκπομπή, τότε επωφελείσαι από τα θετικά που μπορεί να προσφέρει η τηλεόραση.

Διαφορετικά, εάν παρακολουθείς ότι να ΄ναι, τότε ξοδεύεις το χρόνο σου βλέποντας διαφημίσεις που σε κάνουν να θέλεις να αγοράζεις προϊόντα που δεν χρειάζεσαι, ή παρακολουθείς άχρηστες εκπομπές που δεν σου προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Άρα, η απάντηση είναι «λίγη και καλή τηλεόραση».

ΥΓ Αν όμως επιμένετε να θέλετε πολλή τηλεόραση, απλά καθίστε στον καναπέ σας και χαζέψτε με τις ώρες την «τηλεόρασή» σας !

Αλέξης Χαρίτος, E2

Η οικογενειακή συμμετοχή στη διαμόρφωση στον χαρακτήρα μας

 

 Διάλογο με τα παιδιά

Τα παιδιά πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε όλα διότι έτσι αναπτύσσουν την κριτική ικανότητά τους και γίνονται υπεύθυνοι πολίτες. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και το αν θα βλέπουν τηλεόραση και πόσο.

Όμως πρέπει να υπάρχει και ένα όριο από τους γονείς, το οποίο να μην τα καταπιέζει αλλά και να μην τα κάνει ασύδοτα. Οι γονείς πρέπει να κάνουν διάλογο με τα παιδιά χωρίς να τα αποπαίρνουν. Το μέτρο κι ισορροπία αποτελούν τον ιδανικό στόχο για τους γονείς.

Εφραίμ Πανταζόπουλος, Ε2

Top