Σχολικές δυσκολίες…..και οι λύσεις τους!

dyskolies

Δεν υπάρχουν προβλήματα, μόνο λύσεις!!!
John Lennon

Παρακάτω δημοσιεύουμε ιστορίες από τη σχολική ζωή με θέμα τις «διακρίσεις» , με τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Μια δύσκολη σχολική χρονιά

Μια μέρα σε ένα σχολείο ήρθε ένα κορίτσι από μια άλλη χώρα, η Τζένη. Από την αρχή, όλοι άρχισαν να τη κοροϊδεύουν για τα ρούχα που φορούσε και για το φαγητό που έτρωγε. Μια μέρα της έστειλαν ένα ραβασάκι που έγραφε: «Σε αυτό το σχολείο δε σε θέλει κανείς. Καλύτερα είναι να φύγεις. Αν μιλήσεις την έβαψες» Η Τζένη αυτό το αγνόησε.

Μια μέρα σε ένα διάλειμμα το πιο διάσημο κορίτσι του σχολείου μπλέχτηκε σε έναν καυγά. Η Τζένη τη βοήθησε να σταματήσει τα αγόρια να τη χτυπάνε. Έτσι όλοι κατάλαβαν ότι κατά βάθος η Τζένη ήταν καλός άνθρωπος και όλοι από τότε άρχισαν να την κάνουν παρέα.

Έστερ Κόλα, ΣΤ2

 

Αχώριστοι φίλοι

Μια φορά κι έναν καιρό… σ΄ ένα σπίτι στο Πέραμα, ένα αγοράκι, ο Μάρκος, ξεπακέταρε τα πράγματά του στο καινούριο του σπίτι. Σε λίγο καιρό πήγε στο σχολείο και επειδή ο Μάρκος ήταν φτωχός τα άλλα παιδιά τον κορόιδευαν για τα κουρελάκια που φορούσε και για τα λιγοστά σχολικά είδη. Ο Μάρκος πέρασε μια εφιαλτική πρώτη μέρα στο σχολείο.

Τις επόμενες μέρες, γνώρισε ένα άλλο αγόρι, τον Μάρκο, που δεν ήταν καθόλου δημοφιλής και που δεν νοιαζόταν για την εμφάνιση του Μάρκου και παίζοντας μαζί του ανακάλυψε πως έχει ένα φοβερό χαρακτήρα. Έτσι ο Λουκάς και ο Μάρκος γίνανε αχώριστοι φίλοι που δεν τους ένοιαζε τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτούς.

Τσακλίδου Πινιώ, Στ2

Σχολιάστε

Top