Το ταξίδι …της τροφής από τον κύριο Σλύτερ

 

P1040872

Ο κύριος Σλύτερ και η κύρια Σλύτερ μάς επισκέφθηκαν για να μας εξηγήσουν πώς λειτουργεί το πεπτικό σύστημα δηλ.τι δουλειά κάνει κάθε όργανο: το στόμα, ο φάρυγγας, ο οισοφάγος, το στομάχι, το έντερο και ποιες είναι οι αρρώστιες που το απειλούν.

Εμείς τους κάναμε διάφορες ερωτήσεις και μας απαντούσαν.Εγώ τους κοιτούσα με απορία. Μετά μας ρωτήσαν αν μπορούμε να καταπιούμε ανάποδα, ξαπλωμένοι ή με το κεφάλι κάτω. Ένας φίλος μου απάντησε και είπε «ναι» και κάποιοι «όχι». Στη συνέχεια ο κύριος Σλύτερ μας ρώτησε άμα ξέρει κάποιος να κάνει κατακόρυφο, και του απάντησα «εγώ». Μου έδωσαν να πιω χυμό ανάποδα, ενώ έκανα κατακόρυφοκαι διαπίστωσα ότι μπορούσα μια χαρά να καταπιώ!!!

Μας εξήγησε ότι αυτό γίνεται χάρη στις κινήσεις του οισοφάγου που «σπρώχνει» πάντα την τροφή προς το στομάχι!

Επίσης μας είπε ότι, όταν κάποιος άνθρωπος πνίγεται, πρέπει να τον χτυπήσουμε στην πλάτη. Άμα δεν σταματήσει να πνίγεται, τότε τον πιάνουμε από την κοιλιά και τον σφίγγουμε απότομα με τις γροθιές μας.

Μας εξήγησε ακόμη πως δεν υπάρχουν «κρυολογήματα» αλλά πως οι ασθένειες του χειμώνα οφείλονται σε ιούς που μεταφέρονται από τον ένα στον άλλο!

Εμένα μου άρεσε πολύ αυτή η επίσκεψη. Ένιωσα απορία, χαρά και ενθουσιασμό! Χαρά γιατί μάθαινα καινούρια πράγματα . Ενθουσιασμό  γιατί νόμιζα ότι τα ήξερα, αλλά δεν ήταν έτσι όπως φανταζόμουνα . Απορία γιατί μας ρωτούσαν για το σώμα μας πράγματα που δεν ήξερα. Μας απαντούσαν γρήγορα καιμε έκαναν να καταλάβω πού ταξιδεύει το φαγητό αφού το καταπιώ! Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο και την κυρία Σλύτερ

Μάριος Αντάκης, Ταξη Έ1

 

Σχολιάστε

Top