Ταξίδι στον αέρα των ειδήσεων…

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 26•17

Επιμέλεια άρθρου και video: Βασίλης Χορμόβας

 

Μας δόθηκε η ευκαιρία για μισή ώρα να γίνουμε παρουσιαστές στο στούντιο των κεντρικών δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ μαζί με τους συμμαθητές μου, το πολιτιστικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας του σχολείου μας . Eίχαμε την ευκαιρία μέσα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ να μιλήσουμε με δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, παρουσιαστές ειδήσεων… Μας ενημέρωσαν για τα επαγγέλματα τους κ΄ τις αρμοδιότητες τους στον χώρο. Στο κεντρικό στούντιο είδαμε πως βγαίνουν οι ειδήσεις  και μιλήσαμε με τον παρουσιαστή πριν βγει στον αέρα. Ακόμη είδαμε  κάποιες πρόβες από την μουσική ορχήστρα και επισκεφτήκαμε το πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού όπου βγήκαμε στον αέρα σε συνεργασία με τους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καράγιαννη.

Στο κεντρικό στούντιο των δελτίων ειδήσεων εντυπωσιαστήκαμε αρχικά από τον χώρο και είδαμε στο πλατό τον εξοπλισμό που χρειάζεται για μια εκπομπή. Μιλήσαμε με τον παρουσιαστή κ. Αντώνη Αλαφογιώργο , μας είπε την διαδικασία που χρειάζεται για να  βγει στον αέρα καθώς και την προετοιμασία και συντονισμό που πρέπει να υπάρχει από όλους τους αρμόδιους. Στην συνέχεια μεταφερθήκαμε στην αίθουσα του control  όπου από εκεί ελέγχονται όλα πριν βγει μια εκπομπή ή δελτίο ειδήσεων και είδαμε τον κ. Αλαφογιώργο  live στην τηλεόραση.

Αργότερα μέσα σε ένα από τα στούντιο μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Γιάννη Γεωργουδάκη και μας μίλησε  για την δουλειά του, για την καριέρα του και πως έφτασε ως εδώ σαν σκηνοθέτης. Ακόμη μας ενημέρωσε ποιες είναι οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις για την δουλειά του.

Συνέντευξη από τον κ. Παπαθανασίου (δημοσιογράφος, παρουσιαστής εκπομπής  «Ειδικές αποστολές» )

  •  Πώς και τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την δημοσιογραφία;

  • Σε τι δημοσιογραφικό τομέα ειδικεύεστε;

  •  Πείτε μας κάποια/κάποιες εμπειρίες ζωής στο επάγγελμα.

 

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

 

  • Πόσο δύσκολο είναι να πάρετε συνεντεύξεις από σπουδαίες προσωπικότητες; Τι προετοιμασία χρειάζεται;

 

  • Ποιός πρέπει να είναι ο κώδικας δεοντολογίας για εσάς;

 

  • Πείτε μας λίγα λόγια για την Hellenic American Heritage στην οποία είστε συνιδρυτής;

 

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας. Λειτουργεί μια σειρά από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστότοπους και μουσικά σύνολα. Συγκεκριμένα εκπέμπει μέχρι σήμερα, 5 τηλεοπτικά κανάλια και 27 ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής, και 3 ορχήστρες. Η ΕΡΤ έκλεισε στις 11 Ιουνίου 2013 που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΕΡΤ επαναλειτούργησε την Πέμπτη 11 Ιουνίου του 2015. Βγήκαν στον αέρα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΡΤ1ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD  Στις 29 του ίδιου μήνα, επαναλειτούργησε και ο τηλεοπτικός σταθμός της ΕΡΤ3 . Η ΕΡΤ1 κ η ΕΡΤ2  αποτελείται μέχρι στιγμής από εκπομπές μορφωτικού, παιδαγωγικού, πολιτιστικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου από το αρχείο της ΕΡΤ, και η ΕΡΤ3, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει προς το παρόν εκπομπές έκτακτης επικαιρότητας και πολιτιστικές εκπομπές. Το 2011 η ΕΡΤ ξεκίνησε να λειτουργεί την ΕΡΤ HD.

Συμπεραίνοντας μπορούμε να πούμε πως  ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Αφού περιηγηθήκαμε με την βοήθεια την κ. Ν. Καρρά  στους χώρους της , στα στούντιο, στα μουσικά σύνολα καθώς και στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού. Ενημερωθήκαμε για τα διάφορα επαγγέλματα, πήραμε την συνέντευξη από τον δημοσιογράφο κ. Παπαθανασίου και μας μίλησε  ο σκηνοθέτης Γιάννης Γεωργουδάκης.  Αυτή η επίσκεψη θα μας μείνει αξέχαστη καθώς είδαμε και μάθαμε πολλά αλλά ενδιαφέροντα πράγματα που θα χαραχτούν στην μνήμη μας  και αφού είναι σημαντικό για τον επαγγελματικό προσανατολισμό μας να έχουμε μια εικόνα για το μέλλον  από τα διάφορα επαγγέλματα που είδαμε.

Σχολιάστε

Top