ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ: ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ ΕΦΥΓΕ!

Δημήτρης Μπακιρτζής

25 Νοεμβρίου του 2020: έφυγε από την ζωή ο γνωστός σε όλους Αργεντίνος  ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Μαραντόνα, αφήνοντας σε βαθιά θλίψη τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Στα 60 του χρόνια υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλο και όλα έδειχναν πως θα αναρρώσει. Δυστυχώς, όμως, λίγες μέρες αργότερα, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Παρόλο που ιατρική ομάδα και έξι ασθενοφόρα κινητοποιήθηκαν, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Εκείνη την τραγική στιγμή κοντά του ήταν η κόρη του, η Ντάλμα.

Η «ταραγμένη» ζωή του!

Παρά το ταλέντο του έκανε πολλά τραγικά λάθη στην προσωπική ζωή και στην καριέρα του. Τα ναρκωτικά και η αστάθεια που χαρακτήριζε τις σχέσεις του, τον οδήγησαν στην αυτοκαταστροφή. Η πολυτάραχη ζωή του συμπεριελάμβανε: δύο διαζύγια, πολλές σχέσεις και παιδιά εντός και εκτός γάμου. Μελανό σημείο αποτελεί η εμπλοκή του με τα ναρκωτικά που τον οδήγησε στην καταστροφή της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο άνθρωπος που λατρεύτηκε σαν Θεός!

Ο Μαραντόνα με τον θάνατό του δεν συγκλόνισε μόνο τους φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά τον κόσμο ευρύτερα. Μέσα από την σταδιοδρομία του και τον αγώνα του κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην ανθρωπότητα και να πεθάνει δοξασμένος. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί τον θεωρούν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει περάσει, καθώς το έχει αποδείξει με τα κατορθώματά του.

Ένα από τα πιο γνωστά και, όμως, αμφιλεγόμενα, σημεία της καριέρας του είναι το «χέρι του Θεού», το οποίο συνέβη το 1986, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, στον αγώνα εναντίον της Αγγλίας. Η κορύφωση της καριέρας του ήταν η μεταγραφή του στην Νάπολι. Η Νάπολι εκείνη την εποχή ήταν μια αδύναμη ομάδα χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες. Ο Μαραντόνα κατάφερε να την πάει σε ευρωπαϊκά πεδία και να την κάνει μια από τις πιο γνωστές και αξιοπρόσεκτες ομάδες εκείνης της εποχής, κατακτώντας μαζί της πολλά τρόπαια. Σε εκείνη την ομάδα λατρεύτηκε σαν Θεός και έμεινε αξέχαστος από τους οπαδούς της.

Η επιρροή του στους νέους!

Ο Μαραντόνα μέσα από τα κατορθώματά του κατάφερε να ωθήσει πολλούς νέους της χώρας του, και όχι μόνο, να ακολουθήσουν τα βήματά του. Πολλά παιδιά ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο λόγω του Μαραντόνα και τον έβλεπαν ως το είδωλό τους. Επίσης, τα παιδιά της Αργεντινής είδαν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τον φτωχικό τρόπο ζωής στις φαβέλες και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. ‘Όπως ακριβώς ο Μαραντόνα.

Πηγή εικόνας:

Καθημερινή, Αθλητισμός, Nτιέγκο Μαραντόνα, μια ζωή γεμάτη πάθη. https://www.kathimerini.gr/athletics/561174103/ntiegko-marantona-mia-zoi-gemati-pathi/ (προσπέλαση 11/1/2021),

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης