Επετειακό άρθρο

Το περιοδικό μας -μετά από τόσο καιρό και σκληρή δουλειά- κλείνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Αν και πολύ ενθουσιασμένοι για το μέλλον του περιοδικού, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Την προηγούμενη χρονιά –εν μέσω καραντίνας– με πρωτοβουλία των καθηγητών Άγγελου Τζαλαλή και Ευτυχίας Τρανουλίδη ξεκίνησε η δημιουργία του σχολικού περιοδικού. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν πρώτη φορά την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 και σε λιγότερο από έναν μήνα τα πρώτα άρθρα ξεκίνησαν να ανεβαίνουν. Η επικοινωνία μεταξύ των μελών έγινε μέσω διακομιστή στην πλατφόρμα του Discord, την οποία οργἀνωσαν οι μαθητές Παναγιώτης Πέππας και Γιάννης Μανουσάκης. Oι μαθήτριες Ειρήνη Παρχαρίδη και Ειρήνη Μπολμπότ ανέλαβαν τη διακόσμηση του περιοδικού με όμορφα εξώφυλλα και χρώματα. Η ιδέα για το όνομα του περιοδικού ανήκει στην Αθηνά Βίντσου, ενώ το λογότυπο είναι πάλι έργο της Ειρήνης Παρχαρίδη. Για τη διόρθωση και την επίβλεψη των άρθρων φρόντισαν οι Άγγελος Τζαλαλής και Ευτυχία Τρανουλίδη για τα πρώτα δύο τεύχη. Πολλά οφείλουμε στην Τζαννετίνα Πορικού η οποία παρά τις υποχρεώσεις της ανέλαβε μόνη της την επίβλεψη του περιοδικού για το 3ο και 4ο τεύχος. Τη διαχείριση της ιστοσελίδας ανάλαβε πρώτα ο καθηγητής Τζαλαλής και αργότερα εγώ (Κωνσταντίνος Βάσιος, μαθητής της Β΄Λυκείου) σε συνεργασία με τον Γιάννη Μανουσάκη (μαθητής της Γ΄Λυκείου).
Στην αρχή το περιοδικό ξεκίνησε με λίγα μέλη και αντιμετωπίστηκε ως διέξοδο από τον εγκλεισμό και την πλήξη που προκάλεσαν οι ατελείωτοι μήνες της καραντίνας, αλλά με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε σε κέντρο ενημέρωσης και μέσο ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών. Όλο και περισσότεροι άρχισαν να συμμετέχουν. Μέχρι το τέλος του σχολικού έτους του 2021 που είχαν δημοσιευθεί δύο τεύχη, δημοσιεύτηκαν άλλα δύο με 46 άρθρα αντίστοιχα. Παρόλο που δεν έχουμε αυστηρό πρόγραμμα όσον αφορά τις δημοσιεύσεις –λόγω της πίεσης των εξετάσεων- θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους αναγνώστες μας με τα περιορισμένα εργαλεία που μας δίνονται, ανεβάζοντας καινούρια και βελτιωμένα άρθρα. Για να δείτε όλους όσους συνεισέφεραν στο περιοδικό από την αρχή της δημιουργίας του πατήστε εδώ. Ιδιαίτερη αναγνώριση αξίζουν τα παιδιά της Γ΄ λυκείου που συνέχισαν να στηρίζουν την εφημερίδα ακόμα και κοντά στην περίοδο των εξετάσεων, όπως τη Ματίνα Κούτσικου που συμμετείχε πάντα ενεργά στο περιοδικό. Φυσικά ευχαριστούμε όλους τους αρθρογράφους μόνιμους και έκτακτους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με την παροχή ενημερωτικών άρθρων, αφιερωμάτων, επιστολών, συνεντεύξεων, σχεδίων ζωγραφικής και άλλου ποιοτικού υλικού.

ΒΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Περί ΒΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 16 Άρθρα
Μαθητής της δευτέρας λυκείου, αρθρογράφος και διαχειριστής του περιοδικού. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία, το 3d printing, τα σχεδιαστικά προγράμματα, τον προγραμματισμό και οτιδήποτε έχει να κάνει με την επιστήμη και την τεχνολογία. Αγαπάω τη φύση και ιδιαίτερα τα πτηνά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης