Οι λεβάντες μας! Φυτεύω και ομορφαίνω το σχολείο μου! #GlobalActionDays 2022

GlobalActionDays_FB_Banner1

 Φωτεινή Ζιώγα Β5

#GenerationRestoration

Το τμήμα Β5 του σχολείου μας, στο πλαίσιο της δράσης #GlobalActionDays 2022 και στην προσπάθειά του να προστατεύσει το περιβάλλον για ένα καλύτερο μέλλον, φύτευσε λεβάντες στο προαύλιο.

Με το ζωντανό τους χρώμα οι λεβάντες ομόρφυναν την αυλή μας.

Εκτός από την ομορφιά της η λεβάντα έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Κάποια από αυτά είναι:

  1. Μειώνει το άγχος και το στρες
    Τα φύλλα της λεβάντας έχουν οργανικές ενώσεις οι οποίες μπορούν να ηρεμήσουν το σώμα και το μυαλό σου. Το τσάι λεβάντας περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το ενδοκρινικό σου σύστημα προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα.

  2. Καταπολεμά τα προβλήματα του ύπνου
    Αν αντιμετωπίζεις συχνά αϋπνίες, άπνοια ή έχεις ανήσυχο ύπνο σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τσάι λεβάντας. Χρησιμοποιείται για τη χαλάρωση εδώ και χιλιάδες χρόνια. Επίσης, χρησιμοποιείται συχνά σε τεχνικές διαλογισμού και τα αιθέρια έλαιά της χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία.

  3. Φροντίδα του δέρματος
    Ένας απλός τρόπος να φροντίζεις πάντοτε το δέρμα σου είναι να γεμίσεις ένα μπουκάλι με σπρέι με λουλούδια λεβάντας. Όταν θα νιώθεις το δέρμα σου ξηρό ή ερεθισμένο, απλώς ψέκασε με αυτό το νερό την περιοχή και απόλαυσε τη γρήγορη ανακούφιση που σου προσφέρει. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και σε χρόνιες παθήσεις όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή.

  4. Αποτρέπει τα προβλήματα της πέψης
    Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στη λεβάντα έχουν ένα ευρύ φάσμα επιδράσεων στο σώμα. Μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηριδίων και τη συσσώρευση αερίων στο έντερο.  Έτσι, η λεβάντα καταπραΰνει τις στομαχικές διαταραχές, μειώνει το πρήξιμο και εξαλείφει τις κράμπες.

  5. Προστατεύει την υγεία της καρδιάς σου
    Οι ηρεμιστικές ιδιότητες της λεβάντας, οι οποίες προέρχονται από τις οργανικές ενώσεις και τα αντιοξειδωτικά της, επίσης βοηθούν την καρδιά μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και την ένταση στα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό το γεγονός μπορεί να αποτρέψει την αρτηριοσκλήρυνση και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

dav

Πηγές:

Gea Pharmacy

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης