Επίσκεψη στο Van 4K

Όλγα Μαρία Παπαθανασίου

 Αρκετά πρόσφατα, την 15η Απριλίου, η συντακτική ομάδα της εφημερίδας μας πραγματοποίησε μια επίσκεψη στο στούντιο Van 4K, ένα στούντιο που βρίσκεται στη Δυτική πλευρά της πόλης. Εκεί μας υποδέχθηκε ο κ. Τρεμόπουλος , ο οποίος με ενθουσιασμό και αγάπη μας ξενάγησε στο χώρο. Αυτή η εκδρομή ήταν πολύ σημαντική για εμάς, όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη που πραγματοποιήσαμε μετά από δύο χρόνια αλλά και επειδή μάθαμε αρκετά χρήσιμα πράγματα για τα τηλεοπτικά προγράμματα που παρακολουθούμε καθημερινά, από σκηνοθετικής αλλά και από τεχνικής πλευράς, οπότε ο ενθουσιασμός μας ήταν διπλός.

   Αρχικά, ανακαλύψαμε τη μαγεία που υπάρχει πίσω από τις κάμερες καθώς και τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να στηθεί μια τηλεοπτική εκπομπή ή για να γίνει κάποιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Μέσα από το τελευταίο ενημερωθήκαμε για τις άγνωστες σε εμάς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στη δουλειά τους και ειδικά όταν καλούνται να καλύψουν κάποιον πόλεμο, όπως αυτόν που ζει τώρα η Ουκρανία, ή όταν έχουν να διαχειριστούν άλλες  απαιτητικές και περίπλοκες καταστάσεις. Επίσης, είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το green room που διαθέτει το στούντιο και να μεταφερθούμε νοερά σε πολλά υπέροχα μέρη στον Λευκό πύργο, σε κάποιο δάσος, στο Παρίσι και τον πύργο του Άιφελ!

  Με λίγα λόγια, αυτή η εκδρομή ήταν μια φανταστική εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα και μια χρήσιμη επίσκεψη, αφού μας μεταδόθηκε γνώση που δεν θα μπορούσαμε  να διδαχθούμε διαφορετικά. Ίσως αυτή να ήταν και μια ευκαιρία να δεχτούν αρκετά παιδιά ερεθίσματα για να επιλέξουν μελλοντικά την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε αυτόν τον χώρο. Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για έναν απαιτητικό χώρο, όπου για να αναδειχθεί κανείς χρειάζεται υπομονή και επιμονή, αλλά σίγουρα μια καλή προσπάθεια ανταμείβεται όπως της αξίζει.

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης