Γνωρίζατε ότι τα γνωστά σε όλους μας καρότα, δεν ήταν πάντα… πορτοκαλί;
Η σύγχρονη ποικιλία, που όλοι γνωρίζουμε στις μέρες μας, καλλιεργήθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από Ολλανδούς παραγωγούς, οι οποίοι πήραν μεταλλαγμένα στελέχη του μωβ καρότου και τα «μεταμόρφωσαν» σταδιακά στη γλυκιά, «κλασική», πορτοκαλί εκδοχή τους.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο λόγος για τον οποίο τα καρότα έγιναν πορτοκαλί, ήταν γιατί οι Ολλανδοί ήθελαν να καθιερώσουν διεθνώς το πορτοκαλί χρώμα των συμβόλων της χώρας τους .