Κοτόπουλο με πράσινη πιπεριά

Κοτόπουλο με πράσινη πιπεριά

Υλικά:

1 κιλό κοτόπουλο

1 ασπράδι αυγού (για το μαρινάρισμα)

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά κορν φλάουρ

1 φλιτζάνι τσαγιού πράσινη πιπεριά

3 κουταλιές σούπας κόκκινη πιπεριά (καυτερή)

2 κουταλιές της σούπας μικρά κρεμμυδάκια

15 φέτες τζίντζερ

 

Για τη σάλτσα:

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας σκούρο ξύδι

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ

¼ κουταλάκι του γλυκού σουσαμέλαιο

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας λάδι

 

Εκτέλεση:

Πλένετε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κυβάκια.

Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας με το ασπράδι και το κορν φλάουρ.  Βάζετε το κοτόπουλο μέσα σ’ αυτό το μίγμα και το αφήνετε για ½ ώρα περίπου.

Πλένετε και ψιλοκόβετε την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεται όλα τα υλικά της σάλτσας.

Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το λάδι.  Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζετε απ’ όλες τις πλευρές.  Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και στραγγίζετε το λάδι.

Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές λάδι.  Στη συνέχεια τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και το τζίντζερ.  Τέλος προσθέτετε το κοτόπουλο και τη σάλτσα.  Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να ζεσταθούν αρκετά.

Σερβίρετε ζεστό σε ζεστή πιατέλα.

 Κατερίνα Κονταράτου

 

 

 

Σχολιάστε

Top