«ΑΠΟ Αταλάντης»: Το ποδόσφαιρο στην πόλη μας

ποδοσφαιρο

Ο ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αταλάντης, η «ΑΠΟ», μια ομάδα από το 1968 με ισχυρό δεσμό και τρόπους απασχόλησης των παικτών της. Προσφέρει την εκπλήρωση φιλοδοξιών και ονείρων στους νέους ποδοσφαιριστές και παρέχει ενεργή απασχόληση στους μεγαλύτερους. Οι θεατές και οι φίλαθλοι της ομάδας παρακολουθούν ανελλιπώς και με πάθος τους αγώνες. Ο Σύλλογος, ωστόσο, στηρίζει ακατάπαυστα την ομάδα!

Η ομάδα ΑΠΟ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος) δραστηριοποιούνταν από ιδρύσεως της στο άθλημα του ποδοσφαίρου και διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου. Ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ Φθιώτιδας και κορυφαίες στιγμές την ιστορία της είναι οι συμμετοχές της στη Δ’ Εθνική  κατηγορία. Από τη σεζόν 2019-20 αγωνίζεται στην Γ’ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, 4η στην τάξη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έδρα του ΑΠΟ Αταλάντης αποτελεί το Δημοτικό γήπεδο Αταλάντης.

 Το 1992 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Φθιώτιδας για πρώτη φορά στην ιστορία της και κέρδισε την άνοδο στην  4η κατηγορία, όπου αγωνίστηκε συνεχώς τις χρονιές 1992-93,1993-93,1994-95, με τελευταία παρουσία κατά την σεζόν 2002-03. Το 2019 και έπειτα από 27 χρόνια κατέκτησε για δεύτερη χρονιά στην  ιστορία της το πρωτάθλημα Φθιώτιδας και κέρδισε την άνοδο στην Γ’ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία. Ενώ έκανε το << νταμπλ>> κατακτώντας παράλληλα το κύπελλο Φθιώτιδας για 3η φορά. Συμπερασματικά, σε αυτή την ομάδα αξίζουν συγχαρητήρια  για την ευημερία και την ισορροπημένη ανάπτυξή της. Ήταν και είναι μια οικογένεια που θα αγωνίζεται για το καλύτερο!

Πηγές:

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%91.%CE%A0.%CE%9F._%CE%91%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7?fbclid=IwAR2_EjwnPsPqt4WLnfjxPdw-b2kJyclFQzREO-wg8SUQRpPZ1qmcma0pcZ9I

 

Αρθρογράφος: Ματθαίου Ελένη

Επιμέλεια: Τσίπρας Κων/νος, Φιλόλογος ΠΕ02

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης