Τα κατοικίδια στη ζωή του ανθρώπου

pets

Στη σημερινή εποχή είναι σαφές ότι η ζωή του ατόμου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ψυχολογική του κατάσταση. Επομένως, το άτομο δίνει πολλή προσοχή στην ψυχική του ηρεμία έτσι ώστε να κυλούν όλα ομαλά στην καθημερινότητά του.

Ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει αρκετά την ψυχολογία του ανθρώπου και στον οποίο θα αναφερθούμε είναι τα κατοικίδια στη ζωή του. Θα εξετάσουμε επίσης   και την επιρροή που μπορούν να  έχουν σε αυτόν.

Αρχικά τα κατοικίδια μπορούν να προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη και ασφάλεια στον ιδιοκτήτη τους, ενώ παράλληλα μπορούν να αποτελέσουν έναν έμπιστο σύντροφο, εφόσον οι ιδιοκτήτες περνούν αμέτρητες ώρες μαζί τους στις περισσότερες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να χτιστούν σοβαρές σχέσεις ανάμεσά τους .

Επιπρόσθετα, τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει σε σπίτι όπου υπήρχε κάποιο κατοικίδιο, είναι πιθανόν να εμφανίσουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες και αισθήματα συμπόνιας σε σχέση με ένα άλλο άτομο που δεν κατέχει κάποιο κατοικίδιο.

Ακόμη τα κατοικίδια  αποτελούν μια θεραπευτική διέξοδο στη μείωση του στρες και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης του ανθρώπου, καθώς μέσα από την συντροφιά με τον άνθρωπο τον κάνουν να νοιώθει πιο σίγουρος για αρκετά θέματα.

Συνοψίζοντας, κατανοούμε την σοβαρότητα την ύπαρξης ενός κατοικίδιου σε κάθε σπίτι, καθώς βοηθάει αρκετά τον άνθρωπο στον ψυχολογικό τομέα, όπως τίποτε άλλο. Έτσι κρίνεται «απαραίτητη», θα μπορούσε να πει κάποιος, η ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων κατοικίδιων μέσα στο σπίτι.

 

Αρθρογράφος: Τσέρτου Ανδριάνα

Επιμέλεια: Τσίπρας Κων/νος, Φιλόλογος ΠΕ02

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης