ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το παιχνίδι ήταν πάντα μια ευχάριστη και αποδοτική μορφή μάθησης. Συνδυάζει εμπλοκή, κίνηση, έμπνευση και χαρά δηλαδή ότι χρειάζεται για να μεταδοθεί η γνώση και να εμπεδωθεί με επιτυχία. Είναι εφαρμόσιμο σε κάθε ηλικία. Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι ο μαθητής βαριέται εύκολα τη θεωρία οπότε σκεφτήκαμε να ενσωματώσουμε το θεατρικό παιχνίδι στο μάθημα των Αγγλικών.

BINGO
Επιλέξαμε ένα απλό και διασκεδαστικό παιχνίδι που προσομοιάζει με τηλεπαιχνίδι γνώσεων κατάλληλο, για τη διδασκαλία λεξιλογίου σχετικό με τη διατροφή. Στο κεφάλαιο 4 του σχολικού βιβλίου ΓΕΝΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ της Α’ τάξης το θέμα της ενότητας ήταν η διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής. Οι λέξεις αρκετές και μερικές σχετικά δύσκολες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Στους μαθητές διανέμεται ένα δισέλιδο διπλωμένο σε μορφή κάρτας. Στην πρώτη σελίδα υπάρχει το πλέγμα του bingo, ενώ στη δεύτερη σελίδα υπάρχουν οι λέξεις που στοχεύουμε να διδάξουμε. Οι μαθητές πρέπει μέσα σε 5 λεπτά να γράψουν σε κάθε κουτάκι του πλέγματος 1 λέξη, σύνολο 16 λέξεις που αυτοί έχουν επιλέξει από την πίσω σελίδα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ένας μαθητής επιλέγει τυχαία κάποιες λέξεις και αν η λέξη που ακούγεται δυνατά μέσα στην τάξη υπάρχει στο bingo των μαθητών, σημειώνεται. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί ο μαθητής που θα έχει επιλέξει τις λέξεις που θα ακουστούν. Αυτός λοιπόν φωνάζει BINGO και είναι ο νικητής.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
1. Το παιχνίδι άρεσε πολύ στους μαθητές σε σημείο που το ζητούσαν ξανά και επίμονα.
2. Το λεξιλόγιο διδάχθηκε με επιτυχία.
3. Ανταποκρίθηκαν θετικά ακόμα και οι μαθητές που συνήθως αδιαφορούσαν η δε συνεργάζονταν.
4. Ενισχύθηκαν εκτός της διάδρασης και η συνεργατικότητα μεταξύ των μαθητών

εικόνα_Viber_2024-04-15_17-53-10-621

εικόνα_Viber_2024-04-15_17-53-11-985

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης