Εκδρομή στην Τσεχία – Μια χώρα σαν Παραμύθι

Γράφει η Ερίσα Καμπουλά,

329088067_889378662364228_5168352523437794896_nΠράγα
Οι μαθητές/τριες  και οι συνοδοί καθηγήτριες περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Πράγας, θαύμασαν το αστρονομικό ρολόι στο παλιό δημαρχείο της παλιάς πόλης που θυμίζει στον κόσμο το χρόνο που περνάει,  περπάτησαν  στην γέφυρα του Καρόλου και απόλαυσαν την καταπληκτική θέα στο ποταμό Μολδάβα. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στην Καστρούπολη της Πράγας με τα επιβλητικά παλάτια και παρακολούθησαν την αλλαγή της προεδρικής φρουράς στο προεδρικό μέγαρο. Επίσης, επισκέφτηκαν το Λορέτο και απόλαυσαν τον ήχο των 27 καμπάνων, που παίζουν κάθε ώρα ένα ύμνο της Παναγίας  και το μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Βίτου από όπου  θαύμασαν την πανοραμική θέα της πόλης με τους πύργους και τα καμπαναριά.  Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε στους μαθητές και η επίσκεψη στο τεχνολογικό μουσείο της Πράγας, όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Στην πόλη της Πράγας μεγάλη εντύπωση έκανε στους μαθητές/τριες η ανάβαση με τελεφερίκ στο λόφο Πετρίν και η πανοραμική θέα στην Πράγα.

Δρέσδη
Στην πόλη της Δρέσδης οι μαθητές θαύμασαν τα επιβλητικά κτίρια της πόλης, τα οποία ισοπεδώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και ανοικοδομήθηκαν με τα ίδια σχέδια με εντυπωσιακό τρόπο.

Τσέσκι Κρούμλοβ και Κάρλοβι Βάρι
Στο παραμυθένιο Τσέσκι Κρούμλοβ, τα παιδιά απόλαυσαν την βόλτα στα σοκάκια της Παλιάς πόλης, με τα άψογα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτήρια, τα γραφικά ταβερνάκια και απόλαυσαν τους Μαιάνδρους του ποταμού Μολδάβα από την κορυφή του κάστρου. Τέλος, στη διάσημη λουτρόπολη Κάρλοβι Βάρι οι μαθητές/τριες ακολουθώντας την πορεία του καναλιού θαύμασαν τις θερμές πηγές, το τοπικό μουσείο, το Grand Hotel Pupp και πολλές μπουτίκ, μαγαζιά με σουβενίρ και καφετέριες.
Οι μαθητές της Γ ΕΠΑΛ Καντάνου

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή.

Σχολιάστε

Top