Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «Το Τραγούδι Διαφορετικό – Η Φωνή μας για την Κοινωνία» στις Εθνικές Εορτές του Σχολείου μας

11

Στις φετινές σχολικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου και τη 17η Νοεμβρίου, το 1ο ΕΠΑΛ Καλλονής είχε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσει για ακόμη μία φορά τον εκπαιδευτικό όμιλο «Το Τραγούδι Διαφορετικό – Η Φωνή μας για την Κοινωνία». Ο όμιλος, αποτελούμενος από μαθητές και μαθήτριες που αγαπούν τη μουσική και πιστεύουν στη δύναμη της συλλογικής έκφρασης, πρόσθεσε ξεχωριστό χρώμα και συναίσθημα στις δύο σημαντικές αυτές επετείους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τα μέλη του ομίλου παρουσίασαν μουσικά κομμάτια επιλεγμένα ειδικά για να αποδώσουν το πνεύμα κάθε γιορτής. Μελωδίες που μιλούν για ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη και συλλογικό αγώνα γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και προβληματισμού.

Οι μαθητές κατάφεραν, μέσα από το τραγούδι, να μεταφέρουν μηνύματα που παραμένουν επίκαιρα: την ανάγκη για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξία της ενότητας και τη δύναμη της νεανικής φωνής όταν εκφράζεται με ευαισθησία και υπευθυνότητα. Η συμμετοχή τους δεν πρόσθεσε απλώς καλλιτεχνικό ενδιαφέρον στις γιορτές· έδειξε επίσης πώς η μουσική μπορεί να γίνει γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, υπενθυμίζοντάς μας ότι οι αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια συνεχίζονται.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, απέδειξε ότι το σχολείο δεν είναι μόνο χώρος μάθησης, αλλά και δημιουργίας και έκφρασης. Απέδειξε ακόμη πως κάθε μαθητής μπορεί να γίνει φορέας θετικών μηνυμάτων και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και συνέβαλαν στο να γίνουν οι φετινές εκδηλώσεις πιο ζωντανές, πιο ανθρώπινες και πιο ουσιαστικές. Η φωνή τους – μια φωνή διαφορετική – συνεχίζει να δίνει χρώμα και νόημα στη σχολική μας κοινότητα.

Η συντακτική ομάδα

10

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης