Απρίλιος 23

erasmus3

Το ΕΠΑΛ Καλλονής στην Πορτογαλία

ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής υλοποιώντας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Erasmus+, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το ΙΚΥ, με τίτλο «Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι για τον Εργαζόμενο στον Τομέα της Υγείας – Ελέγχοντας τους Κινδύνους», έφτασε στην Πορτογαλία. ….

book-g2883e0c08_640

Η προσφορά του βιβλίου

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια μέρα αφιερωμένη στο βιβλίο. Με αφορμή αυτό το γεγονός , αποφασίσαμε να εκφράσουμε τις σκέψεις μας  για την προσφορά του  στον πολιτισμό και γενικότερα στη ζωή μας. Πρόκειται ….

φωτογραφία WORLD BOOK DAY

“Διαβάζω και αλλάζω”, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου καθιερώθηκε από την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου. Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή αποτελεί μια μακάβρια σύμπτωση. Συνέπεσε,  στις 23 Απριλίου ….

1683020839731

Πάστα Φλώρα

ΥΛΙΚΑ: 1 ποτήρι λάδι 2 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη(Όχι καλά γεμάτο) ½ χυμό πορτοκαλιού Ξύσμα  πορτοκαλιού Κονιάκ 2-3 κουταλιές 1 βανίλια 1 φαρινάπ αλεύρι Μαρμελάδα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά  σε ….

femeile_mironosite

Εορτασμός των Μυροφόρων

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 14 μέρες μετά το Πάσχα, γιορτάζει ο Ταξιάρχης στον Μανταμάδο. Ο Αρχάγγελος, βέβαια, τιμάται από την εκκλησία των ‘’Ταξιαρχών’’ στις 8 Νοεμβρίου, μια ημερομηνία που η Λέσβος γιορτάζει και  την απελευθέρωση ….

1683020792560

Επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο των ομίλων

Στο πλαίσιο της σχολικής μας εφημερίδας, είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί  η κυρία Γεωργία Ανδριώτου, δασκάλα και συγγραφέας, η οποία μας έκανε μια παρουσίαση για τα μυστικά της δημιουργικής γραφής και στη συνέχεια μας ….