Νοέμβριος 22

Φωτογραφία από Mohamed Hassan από το Pixabay

Ποιο επάγγελμα να διαλέξω;

της μαθήτριας Μαριάνθης Γελαγώτου, Β2 Υγείας  Αφορμή γι αυτό το άρθρο μου έδωσε το μάθημα των Νέων Ελληνικών και συγκεκριμένα  ένα κείμενο σχετικό με την  επιλογή επαγγέλματος και η συζήτηση που ακολούθησε στην τάξη για τους ….

IMG_1033

Εκδήλωση για την ημέρα του Πολυτεχνείου

Στις 17 Νοεμβρίου το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, τίμησε με ένα αφιέρωμα τη μνήμη των νέων ανθρώπων που πρόβαλαν αντίσταση με αυτοθυσία στη δικτατορία. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των  καθηγητριών κ. Παπαδοπούλου Γρηγορίας ….

IMG_7667a

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Στις 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Αθλητισμού. Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια , με στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας του αθλητισμού στη σωματική και πνευματική υγεία. Έτσι, σε όλες τις ….

photo: Κική Τριανταφύλλη, http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.article&id=3528

Παραδοσιακή πλατσέντα

Υλικά: 2 κιλά αλεύρι 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια νερό Καρύδι Κανέλα 1 μπέικιν Λίγο ξύδι   Για το σιρόπι θα χρειαστούμε: 4 ποτήρια ζάχαρη 5 ποτήρια νερό Ανθόνερο 1 ξυλάκι κανέλα Μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ….

Χωρίς εικόνα

Μικρασιάτικη Κουζίνα: μια κουζίνα που «πάγωσε» στο χρόνο

Μαζί με τον ξεριζωμό από τις χαμένες πατρίδες, οι πρόσφυγες έφεραν μαζί τους τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και φυσικά την κουζίνα τους. Παρόλο που ελάχιστες γραπτές συνταγές διασώθηκαν από τον ξεριζωμό, ….