Μάρτιος 23

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. (school bulling). Tα τελευταία χρόνια μας απασχολεί έντονα η διάσταση που έχει πάρει το φαινόμενο της ….

Φωτογραφία από congerdesign από το Pixabay

Πασχαλινά έθιμα του νησιού μας

Το νησί μας είναι πλούσιο σε έθιμα, και μιας που πλησιάζει το Πάσχα θα αναφερθούμε σε μερικά από αυτά. Η κάθοδος του Χριστού στον Άδη Ένα από τα εντυπωσιακότερα έθιμα του νησιού είναι η αναπαράσταση ….

Φωτογραφία από Petra από το Pixabay

Μια συνισταμένη Δύναμη!

Έριξε μια βιαστική ματιά μέσα από το κουρτινάκι. Όλα στη θέση τους! Ο ήλιος είχε ήδη ανέβει, η ατμόσφαιρα καθαρή και φωτεινή, τα φυλλαράκια του μοσχομυριστού βασιλικού της ολοζώντανα. «Να τα προσέχεις τα φιντανάκια, θέλουν ….

1679646799718

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

25η Μαρτίου, μια λαμπρή μέρα για τη θρησκεία και την πατρίδα μας. Ανάσταση του ανθρώπινου γένους από την αμαρτία και το θάνατο με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και Ανάσταση του έθνους από την τουρκική σκλαβιά ….

ερατοσθενησ

Το πείραμα του Ερατοσθένη

Στις 20 Μαρτίου 2023 οι μαθητές του Β1 του σχολείου μας, συμμετείχαν σε δράση με τίτλο: «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης». Η δράση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ….

1680250963716

Επίσκεψη στα Θέρμα Κόλπου Γέρας

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ επισκέφθηκαν τις Θερμές Πηγές «Θέρμα Κόλπου Γέρας» στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος και σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα Λέσβου. O κ. Θανάσης Χατζημιχαήλ, συνεργάτης του ΚΠΕ, μας μίλησε ….

001

Ευχές Πάσχα

Οι καθηγητές και οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής σας εύχονται Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη, ευτυχία.