Συνταγή για Τιραμισού

9.1

Υλικά:

2 πακέτα Σαβαγιάρ

1 βανίλια

2φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια

5 κουταλιές σούπας Νescafe

4 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο

4-5 κουταλιές σούπας βότκα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης

1 λίτρο γάλα πλήρες

300 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση:

Βράζουμε 0,5 λίτρο νερό και μέσα σε αυτό ανακατεύουμε 4 κουταλιές σούπας καφέ, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και 4 κουταλιές σούπας βότκα.Το αφήνουμε να κρυώσει.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 0,7 λίτρο γάλα, 300 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε, 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής,1 βανίλια ,1-2 κουταλιές από το μείγμα του καφέ. Ανακατεύουμε καλά για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν,βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στον κρύο καφέ και τα στρώνουμε σε ένα αλουμινένιο ταψί (40εκ.*20εκ.),το ένα δίπλα στο άλλο ,μέχρι να καλυφθεί η βάση του.Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας, που έχουμε ετοιμάσει, πάνω στα σαβαγιάρ, στο ταψί. Συνεχίζουμε και βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ μέσα στο κρύο μείγμα του καφέ και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα.Απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ όση κρέμα έχει περισσέψει στον κάδο του μίξερ.Πάνω από το τελευταίο στρώμα της κρέμας κοσκινίζουμε μπόλικο κακάο.Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τρεις ώρες.

Καλή επιτυχία!!!

Παπαδοπούλου Γρηγορία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης