συνταγή από την Έλενα
(το culac- κουλάτς είναι αλβανική συνταγή κέικ)
Υλικά – ποσότητες
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι baking powder (μαγειρική σόδα)
500 γραμμάρια γιαούρτι
Παρασκευή
Ρίχνουμε όλο το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Στη μέση του αλευριού ανοίγουμε ένα βαθούλωμα, στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε μαγειρική σόδα και αλάτι.
Ύστερα προσθέτουμε ολόκληρα τα αυγά και μετά το γιαούρτι (μπορούμε να επιλέξουμε κατσικίσιο ή πρόβειο γιαούρτι).
Ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα υλικά χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε και λίγο νερό για να διευκολύνουμε το σχηματισμό της ζύμης του κέικ.
Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη ζύμη την κουτάλα και συμφωνούμε τη ζύμη με το χέρι, μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη.
Παίρνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ταψί, απλώνοντας την με το χέρι μέχρι να κολλήσει σε κάθε γωνιά της επιφάνειας του ταψιού. Μόλις απλωθεί καλά η ζύμη από το κέικ, χρησιμοποιούμε ένα καθαρό πιρούνι για να διαμορφώσουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 250-300 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
____________________________________________________________________________________________
Στη συνταγή που έγραψα χρησιμοποίησα:
Έγκλιση: Οριστική
Χρόνος: Ενεστώτας
Πρόσωπο/αριθμός: α´ πληθυντικό