Η βία στα ελληνικά γήπεδα

Γράφει ο μαθητής της Γ” Γυμνασίου, Καραλιόπουλος Βασίλειος, 

     ghpedo2511 Για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, η βία στα ελληνικά γήπεδα αποτελεί ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα του αθλητικού χώρου και ένα πρόβλημα για το οποίο γίνονται προσπάθειες, ώστε να αντιμετωπιστεί.     Το προβληματικό αυτό φαινόμενο ξεκίνησε κατά τη δεκαετία του 1970, που άρχισε να ανθίζει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά αρχάς, εκδηλώνονταν μεμονωμένα επεισόδια μικρής διάρκειας, από τα οποία δεν προέκυπταν θύματα. Ωστόσο, αργότερα οργανώθηκαν οι πρώτοι σύνδεσμοι φιλάθλων κάθε αθλητικού συλλόγου, οι οποίοι  κατέλαβαν μάλιστα δικά τους τμήματα του γηπέδου, όπως οι θύρες 4, 7, 13, 21, αντίστοιχα.

      Στη σημερινή εποχή, τα επεισόδια ολοένα και αυξάνονται. Πρωταγωνιστές αυτών των επεισοδίων είναι συνήθως οι οπαδοί μεγάλων ομάδων. Κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα, δυο, ακόμα και τρία σοβαρά συμβάντα εκδηλώνονται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα διακοπές αγώνων που στενοχωρούν τους πραγματικούς φιλάθλους.

      Παρόλα τα επεισόδια, στη χώρα μας η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προτείνει λύσεις γι” αυτό το φαινόμενο. Αρχικά, η αστυνομία πρέπει να λαμβάνει μέτρα παρακολουθώντας πιο στενά τις κινήσεις των φιλάθλων. Επίσης, είναι απαραίτητο να απαγορευτεί η κατοχή και η χρήση επικίνδυνων αντικειμένων, ναρκωτικών και εκρηκτικών ουσιών που επηρεάζουν καθοριστικά τη διεξαγωγή και εξέλιξη κάθε αγώνα. Τέλος, οι οπαδοί πρέπει να προσέχουν κάθε κίνηση τους.

Σχολιάστε

Top