Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

  γράφει η μαθήτρια της Β” Γυμνασίου,  Σανίδα Βασιλική

mme2

   Τα Μ.Μ.Μ. είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι περισσότεροι άνθρωποι,ιδιαίτερα οι μαθητές , οι φοιτητές αλλά και οι εργαζόμενοι ενήλικες , χρησιμοποιούν σε σχεδόν καθημερινή βάση τα Μ.Μ.Μ. για την μετακίνηση τους.Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ο φθηνότερος τρόπος μετακίνησης.

  Αν τα συγκρίνουμε με τα αυτοκίνητα θα δούμε ότι έχουν πολλά πλεονεκτήματα.Πρώτα απ” όλα έχουμε μικρότερη εκπομπή καυσαερίων και έτσι δε μολύνουμε το περιβάλλον.Έτσι ζούμε σε μία πόλη χωρίς νέφος και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας ,κυρίως αναπνευστικά. Επιπλέον ,αν όλοι προτιμήσουμε τα Μ.Μ.Μ. αντί για το αυτοκίνητό μας ,θα περιοριστεί το «μποτιλιάρισμα» και θα λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις.Άρα θα φτάνουμε πιο γρήγορα όλοι στη δουλειά μας.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δικό τους αυτοκίνητο, γιατί αυτό κοστίζει ακριβά και τα Μ.Μ.Μ. τους είναι απαραίτητα για τη μετακίνηση τους.

    Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας γιατί είναι απαραίτητα για μακρινές αποστάσεις .Η αλήθεια είναι ότι ,αν θέλεις να διανύσεις μια μακρινή απόσταση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από ένα.Έτσι χάνουμε χρόνο και ίσως είναι πιο κουραστικό.

   Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα αυτοκίνητα είναι πιο βολικά,αλλά τα Μ.Μ.Μ.  έχουν πολλά θετικά.

Σχολιάστε

Top