Οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο

            Γράφουν οι μαθήτριες τις Β” Γυμνασίου, Έλενα Καβάγια και Χριστίνα Κάσα

      net_dangers1  Το διαδίκτυο στις μέρες μας χρησιμοποιείται από όλες τις ηλικίες για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Ιδίως για τους εφήβους είναι μία καθημερινή συνήθεια. Βέβαια, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που επιφυλάσσει η χρήση του.

       Τα τελευταία χρόνια, είναι γενικά γνωστό το παιχνίδι »BLUE WHALE» ή, στα ελληνικά, » ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ » . Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παιχνίδι που ευθύνεται για πολλούς θανάτους εφήβων παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, είναι προκλήσεις διάρκειας πενήντα ημερών και κάθε μέρα αντιστοιχεί και σε μία πρόκληση. Όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο επικίνδυνες είναι οι δοκιμασίες.
Τις πρώτες μέρες σου ζητούν να δεις μόνος σου ταινίες τρόμου, αργότερα να αυτοτραυματιστείς, για παράδειγμα να χαράξεις μία φάλαινα στο χέρι σου, ενώ την τελευταία μέρα θα σου ζητηθεί να αυτοκτονήσεις. Συνήθως θύματα είναι παιδιά μικρότερης ηλικίας, από τα οποία ζητούν, δήθεν απλά και αθώα, να δοκιμάσουν να παίξουν ένα παιχνίδι.

       Γενικότερα, οι έφηβοι πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους σχετικά με την χρήση του διαδικτύου. Οι hackers έχουν γίνει φόβος πολλών νέων, γιατί εάν χακάρουν την συσκευή που οι τελευταίοι χρησιμοποιούν, μπορούν να εισβάλλουν στα social media κλέβοντας κωδικούς και να ανεβάζοντας δημόσια προσωπικές στιγμές
-που είναι και ο πιο συχνός κίνδυνος- και να ληστέψουν χρήματα μέσω των ηλεκτρονικών τραπεζών. Κάποιοι από αυτούς προκαλούν ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα, είτε ασκώντας εκφοβισμό είτε παρενοχλώντας σεξουαλικά τα θύματα με διάφορα σχόλια.

       Συμπερασματικά, το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες είναι πια σημαντικό  κομμάτι της σύγχρονης ζωής και αποτελούν για τους περισσότερους εφήβους καθημερινή ασχολία. Ωστόσο, η συχνή ενημέρωση για την κατάλληλη χρήση τους και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή είναι αναγκαία, ώστε να αποκομίζουν οι νέοι τα οφέλη αποφεύγοντας τις παγίδες.

 

 

 

 

 

One comment on “Οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο

  1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ λέει:

    μπραβο κοριτσια πολυ καλο συνεχιστε ετσι

Σχολιάστε

Top