Η γυναίκα να νιώθει τύψεις για την εργασία της;

Γράφουν οι μαθήτριες της Β” Γυμνασίου, Μαλάμογλου Άρτεμη και Μυταρά Σταυρούλα

Στη σημερινή εποχή, όλο και περισσότερες γυναίκες αναγκάζονται να βγουν στην αγορά εργασίας για πολλούς και διάφορους λόγους. Όπως κάθε κοινωνικό φαινόμενο, η γυναικεία εργασία έχει πολλές θετικές αλλά και αρνητικές επιπτώσεις.

ergazomeni-mitera_680_297114_301933Πρώτα πρώτα, πρέπει να αναφέρουμε ότι, όταν μια γυναίκα εργάζεται και το απολαμβάνει, νιώθει πιο ολοκληρωμένη ψυχικά, διότι είναι κάτι που τη χαροποιεί και δεν το κάνει από ανάγκη. Επίσης, αναμφίβολα νιώθει και γίνεται πιο δυναμική. Ακόμα, βελτιώνεται η επικοινωνία με τα παιδιά της στο σπίτι. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλλει στα έξοδα του σπιτιού, ώστε να καλύπτονται πιο εύκολα οι καθημερινές ανάγκες. Εκτός αυτών, η γυναικεία εργασία συμβάλλει στην οικονομική άνεση της οικογένειας, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες, αθλητικές, καλλιτεχνικές κ.ά. Τέλος, σημαντικό είναι ότι οι δουλείες του σπιτιού μοιράζονται σε όλη την οικογένεια, επομένως όλα τα μέλη της προσφέρουν σε αυτό το σπίτι, χωρίς να τα περιμένουν όλα έτοιμα από τη νοικοκυρά του σπιτιού.

Από την άλλη πλευρά, η εργασία της μητέρα την εξαντλεί, επειδή συνήθως δουλεύει πολλές ώρες. Αυτό συχνά προκαλεί ποικίλα οικογενειακά προβλήματα. Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη μητέρα  δεν διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα να ασχοληθεί με τα παιδιά της, με συνέπεια να απομακρύνεται ακόμα πιο πολύ από αυτά. Περιττό να αναφερθεί ότι τα παιδιά χρειάζονται τους γονείς τους, νιώθοντας ανάγκη για ασφάλεια και φροντίδα. Επιπρόσθετα, οι γονείς είναι που στηρίζουν και βοηθούν τα παιδιά τους δίνοντας πολλές και κατάλληλες συμβουλές. Επομένως, εάν οι γονείς δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να χτίζουν μια δυνατή κι αρμονική σχέση με τους εφήβους, οι τελευταίοι νιώθουν μόνοι, παραμελημένοι και πιθανό να εκδηλώνουν προβληματική συμπεριφορά.

Συνοψίζοντας, είναι πολύ σημαντικό μια γυναίκα να εργάζεται, για να νιώθει δυνατή και αξιοπρεπής. Παράλληλα, όμως, αξίζει να είναι κοντά στα παιδιά της συμβάλλοντας  στην επικράτηση ηρεμίας και ισορροπίας στην οικογένεια.

Multitasking housewife

3 comments on “Η γυναίκα να νιώθει τύψεις για την εργασία της;

  1. Ο/Η zairas_xl λέει:

    Πάρα πολύ καλή σκέψη!

Σχολιάστε

Top