Τι θα κάναμε για τους άστεγους αυτές τις γιορτινές μέρες αν ήμασταν δήμαρχοι;

                                                       γράφει η μαθήτρια της Β” τάξης,  Νίκα Ντανιέλα

    Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας δυσκολεύονται περισσότεροι από τους υπόλοιπους στα οικονομικά τους, ώστε κάποιοι από αυτούς καταλήγουν ως άστεγοι. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται πολύ συχνά και ιδίως στις πόλεις.  Ιδίως την περίοδο των Χριστουγέννων, το πρόβλημα γίνεται πιο φανερό και στενόχωρο. Παρόλα αυτά,  ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση και πρώτοι μεταξύ αυτών, εμείς τα παιδιά!
Αν γινόμασταν δήμαρχοι για την περίοδο των Χριστουγέννων, θα είχαμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την κατάσταση αυτών των ανθρώπων. Πρώτα από όλα, θα διοργανώναμε μια εκδήλωση, που θα περιλάμβανε θεατρικές παραστάσεις, μπαζάρ και διάφορες όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις. Στόχος  αυτής της εκδήλωσης θα ήταν να μαζευτούν χρήματα για την περίθαλψη των άστεγων συνανθρώπων μας. Επιπλέον, θα φροντίζαμε για την ίδρυση κέντρων φιλοξενίας,  ώστε να καλύψουμε μια βασική ανάγκη της στέγης για τους ανέστιους. Τέλος,  αυτές τις γιορτινές μέρες θα πραγματοποιούσαμε καθημερινό συσσίτιο, το οποίο θα τους ευχαριστούσε ιδιαίτερα με γιορτινές παραδοσιακές και μη λιχουδιές δίνοντάς τους περισσότερη χαρά και ψυχική δύναμη.

   Το σίγουρο είναι ότι έχουμε σαν νέοι άνθρωποι γνήσια διάθεση να βοηθήσουμε στην ανακούφιση των αστέγων και ότι αν μας δινόταν μια τέτοια ευκαιρία, θα κάναμε τα πάντα, για να εφαρμόσουμε τις παραπάνω λύσεις επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Όπως εμείς , έτσι και περισσότερο αυτοί έχουν ανάγκες, πόσο μάλλον αυτές τις μέρες που για τους πολλούς υποτίθεται ότι είναι μέρες αγάπης, χαράς και χαλάρωσης.

Σχολιάστε

Top