Τα αδέσποτα ζώα

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στις μέρες μας δημιουργούνται διάφορα προβλήματα σχετικά με τα αδέσποτα ζώα. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικότερα μερικά από αυτά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα κατοικίδιο ζώο φτάνει σε σημείο να περιπλανιέται στο κρύο χωρίς την κατάλληλη φροντίδα πού του αξίζει. Αρχικά, ο πιο γνωστός για όλους μας λόγος, για τον οποίο τα ζώα και συγκεκριμένα τα σκυλιά εγκαταλείπονται από τα αφεντικά τους είναι το μη επαρκές χρηματικό ποσό που θα πρέπει να διατίθεται από τους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κάποιοι που αποφασίζουν να κάνουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα ένα δώρο, πολλές φορές καταλήγουν στην απόφαση να τούς πάρουνε ένα κουταβάκι. Δυστυχώς, όταν το σκυλί αυτό μεγαλώνει η χαρά των παιδιών τις  περισσότερες εξασθενεί, με αποτέλεσμα ακόμα ένα αδέσποτο στους δρόμους. Τέλος, πολλές από τις φιλοζωικές αναλαμβάνουν την ευθύνη να προσέχουν τα ζώα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως, αφού τα στειρώσουν καταλήγουν να τα αφήνουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Βέβαια, υπάρχουν και πολλές συνέπειες. Μία από αυτές είναι τα σοβαρά περιστατικά που δημιουργούνται σε περίπτωση που ένας σκύλος τραυματίσει έναν περαστικό. Επιπρόσθετα, τα πιο πολλά έχουν αρρώστιες για το λόγο του ότι δεν βρέθηκε κάνεις να τα εμβολιάσει. Έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσουν την ασθένεια τους σε έναν άνθρωπο που κάνει τη βόλτα του. Παράλληλα, είναι λογικό να αφήνουν τα περιττώματά τους στα πεζοδρόμια. Αυτό έχει ως συνέπεια την ώρα που περπατάει ο πεζός να μην νιώθει τόσο άνετα όσο θα ένιωθε εάν ήταν πιο καθαρό το περιβάλλον.
Συμπερασματικά, τα αδέσποτα ζώα δημιουργούν έναν μεγάλο αριθμό προβλημάτων στην σημερινή κοινωνία και καλό θα ήταν να δινόταν μία λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Σχολιάστε

Top