Το πρώτο που θα κάνω μετά την λήξη της περιπέτειας του κορωνοϊού!

Γράφουν οι μαθήτριες της Γ” τάξης, Ελένη Παναγιωτίδου και Ζωήνα Μιχαλοπούλου

  OIPΣτην περίοδο που διανύουμε κάθε άνθρωπος διακατέχεται από αισθήματα μοναξιάς, θλίψης και άγχους. Μέσα όμως από αυτήν την περιπέτεια, όλοι βγαίνουμε πιο έμπειροι, έχοντας ο καθένας μας ανακαλύψει κι άλλες δυνατότητες, αναγνωρίζοντας και αναθεωρώντας αξίες και τη θέση των ανθρώπων στη ζωή μας .

Τα τελευταία χρόνια όλοι δίναμε σημασία στα υλικά κυρίως πράγματα. Διανύοντας όμως αυτήν τη διαδρομή μάθαμε να προβληματιζόμαστε για όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή και να αισθανόμαστε περισσότερη ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουμε. Η αβεβαιότητα έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας, αφού αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε σε άγνωστες για εμάς μέχρι τώρα συνθήκες. Μάθαμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα με αισιοδοξία , ευγνωμοσύνη και χιούμορ.

Εκτός όμως από τα θετικά που έχουμε αποκομίσει παρόλη την αρνητική κατάσταση, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πάψει να ονειρεύονται όσα θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν, όταν λήξει η καραντίνα.

Η αλήθεια είναι ότι έχοντας πλέον δώσει μεγαλύτερη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και ζώντας περισσότερες στιγμές κλεισμένοι στο σπίτι, ανυπομονούμε να βγούμε έξω και να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε , να αφιερώσουμε χρόνο στους αγαπημένους μας.

Άλλοι, λοιπόν,  σχεδιάζουν να πάνε κάποιο ταξίδι με την οικογένειά τους. Άλλοι να βρεθούνε με φίλους και γενικότερα να αφήσουν πίσω όλη αυτή την αρνητική κατάσταση και με προγραμματίζοντας με αισιοδοξία και ασφάλεια το μέλλον τους. Μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων μετά την καραντίνα θέλουν να φροντίσουν τον εαυτό τους σε κομμωτήρια, ινστιτούτα περιποίησης και ομορφιάς, τα οποία ήταν κλειστά λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Με άλλα λόγια, πολλοί συνάνθρωποί μας θα δώσουν προτεραιότητα στην εμφάνιση και τον καλλωπισμό τους. Εκτός αυτών, δεν ήταν λίγοι εκείνοι γυμνάζονταν καθημερινά και ελάττωσαν την άθληση λόγω της κατάστασης, ώστε μετά από όλα αυτά θα βάλουν πάλι τη γυμναστική που προτιμούν στην καθημερινότητά τους. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας ο κόσμος στράφηκε στο διαδίκτυο για αγορές καθώς οι επισκέψεις στα καταστήματα απαγορεύονταν. Λογικό είναι, από τις πρώτες ενέργειες να είναι μια βόλτα σε διάφορα καταστήματα.

Κάθε άνθρωπος στερήθηκε πολλές δραστηριότητες που έκανε πριν από την κρίση του covid 19. Είναι σίγουρο ότι μετά από όλο αυτό αρκετοί θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στις συνήθειές τους. Κυρίως, να ξαναβρεθούν με φίλους τους για να να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο εξαιτίας του εγκλεισμού, να δώσουν περισσότερο νόημα στη ζωή τους, να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες και να γνωρίσουν την κουλτούρα άλλων λαών. Άλλοι πιθανό και να επιλέξουν τα λεγόμενα «extreme sports», πραγματοποιώντας ό,τι μέχρι τώρα έβρισκαν κουραστικό και επικίνδυνο, για να τονώσουν το ηθικό τους και να νιώσουν τη ζωή και τη δράση να κυλάνε έντονα στις φλέβες τους, μετά από μεγάλο διάστημα αδράνειας και απραξίας.

Το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες που μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι θα έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι στη ζωή δεν είναι τίποτα δεδομένο…

Σχολιάστε

Top