Ξύλινα Σπαθιά

Γράφουν οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου, Τσαλουχίδου Βικτώρια, Χατζηδημητρίου Τατιανή, Κεφάλα Κωνσταντίνα και Φαντάκη Φωτεινή

 

ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ

   Τα Ξύλινα Σπαθιά ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά συγκροτήματα της Ελλάδας, προερχόμενο  από τη Θεσσαλονίκη, που τη δεκαετία του 90 ξεχώρισε για τον ιδιαίτερο ήχο του, ο οποίος ήταν πρωτοφανής  για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα της  εποχής.

    Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία της pop, της rock και της electronica.Το συγκρότημα αυτό δημιούργησαν οι: Παύλος Παυλίδης (φωνή, κιθάρα), Βασίλης Γκουνταρούλης (πλήκτρα, samplers), Χρήστος Τσαπράζης (μπάσο) και Πάνος Τόλιος (τύμπανα, κρουστά 1993-1997). Οι έντονα προσωπικοί και βιωματικοί στίχοι του Παύλου Παυλίδη διακρίνονται για την ποιητικότητα και την εικονοπλαστικότητά τους. Συνεργάστηκαν με τη Δισκογραφική εταιρεία: Ano Kato Records Virgin Records. Γενικότερα, στα τραγούδια τους επικρατεί μια ατμόσφαιρα συναισθηματικής φόρτισης. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2003. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, από το 1993, όπου ξεκίνησε, μέχρι το 2003, κυκλοφόρησαν 6 άλμπουμ:

  1. «Ξεσσαλονίκη» κυκλοφόρησε το 1993, με τα αγαπημένα δυο τραγούδια «Ο βασιλιάς της Σκόνης», «Τρένο Φάντασμα»
  2. «Πέρα απ’ της Πόλης την Ασφάλτου» το 1995, με αγαπημένο τραγούδι «Λιωμένο Παγωτό»
  3. «Μια Ματιά στη Βροχή» το 1997,  με αγαπημένο τραγούδι «Έχεις Ξανάρθει Εδώ»
  4. «Τροφή για Θηρία» ημερομηνία κυκλοφορίας  1999, με αγαπημένο τραγούδι «Διαστημόπλοια»
  5. «Ένας Κύκλος στον Αέρα»  το 2000, με αγαπημένο τραγούδι «Οι Δαίμονες»
  6. «Live» το 2003, με αγαπημένο τραγούδι «Αδρεναλίνη»

Ένα υπέροχο συγκρότημα, όπου μόνο μέσα σε 10 χρόνια κατάφερε να γίνει διάσημο, όχι μόνο τη δεκαετία το 90, αλλά μέχρι και σήμερα,  καθώς πολλά άτομα ακούν ακόμη τη μουσική του συγκροτήματος.

Σχολιάστε

Top