Παραφυσικά Φαινόμενα

ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

                                                      Θεοδώρα-Μαρία Μητσιάνη

                                                Ηλέκτρα Μαλάμογλου

Ας δούμε τι είναι παραφυσικό φαινόμενο αρχικα παραφυσικό φαινόμενο αποκαλείται οποιοδήποτε φαινόμενο δεν μπορεί να εξηγηθεί με επιστημονική  προσέγγιση. Κυρίως εννοούνε τις μη φυσικές οντότητες, τα πνεύματα (καλά, κακά ή ουδέτερα). Με κάθε φυλή και πολιτισμό να τα έχει προσαρμόσει στη δική του κουλτούρα.

Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Η «οπτασία» της Πεντέλης

Η ιστορία λέει πως στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μια κοπέλα για να ξεπεράσει τον χωρισμό με τον αρραβωνιαστικό της, αυτοκτόνησε πέφτοντας απ’ το βουνό της Πεντέλης. Κάπως έτσι, με έναν τραγικό θάνατο –όπως οι περισσότερες spooky διηγήσεις- ξεκινά η ιστορία της περιπλανώμενης κοπέλας στον αυτοκινητόδρομο της περιοχής.

Σύμφωνα με τον θρύλο, μετά τις 20:00 το βράδυ η κοπέλα κυκλοφορεί στους δρόμους του βουνού, ψάχνοντας για τον σύντροφό της. Μάλιστα, κάτοικοι πιο απομακρυσμένων σημείων της περιοχής αλλά και οδηγοί που απλώς υπήρξαν περαστικοί, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια ψηλή φιγούρα με μακριά ξανθά μαλλιά και ευγενική φυσιογνωμία και ότι την έχουν δει να σταματάει τα διερχόμενα αυτοκίνητα και να ζητάει από τους οδηγούς να την πάνε στον αρραβωνιαστικό της.

Οι οδηγοί που προθυμοποιούνται και την βάζουν στα αυτοκίνητά τους, δεν την μεταφέρουν για πολύ καθώς μόλις μερικά μέτρα πιο κάτω, εκείνη υποδεικνύοντας ένα συγκεκριμένο σημείο, τους λέει πως σε αυτό σκοτώθηκε και τους παρακαλάει να την αφήσουν εκεί.

Αναμπελ:

Ποια είναι η κούκλα Άναμπελ και ποιοι είναι οι Γουόρεν;
Η κούκλα Άναμπελ δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας κάποιου σεναριογράφου. Είναι μία πραγματική – κάπως κουρελιασμένη – κούκλα που κρύβει πίσω της μία πολύ ενδιαφέρουσα και σκοτεινή ιστορία. Τώρα, αν εσείς πιστεύετε ή όχι στο μεταφυσικό, αν θεωρείτε πως όλα αυτά είναι ένα παραμύθι για να πουλήσουν οι ταινίες και τα βιβλία, είναι καθαρά δική σας άποψει.

o 1970, μία μητέρα αγόρασε μία παλιά κούκλα από ένα μαγαζί. Η κούκλα ήταν το δώρο γενεθλίων για την κόρη της, Ντόνα. Η Ντόνα ετοιμαζόταν να αποφοιτήσει από το κολέγιο και να πάρει το δίπλωμα νοσηλευτικής. Έμενε σε ένα μικρό διαμέρισμα με μία συγκάτοικο, την Άντζι. Η κούκλα άρεσε στην Ντόνα και την έβαλε στο κρεβάτι της σαν διακόσμηση, χωρίς πολύ σκέψη. Μέσα σε λίγες μέρες η Ντόνα και η Άντζι παρατήρησαν κάτι πολύ περίεργο και τρομακτικό στην κούκλα. Η κούκλα μυστηριωδώς φαινόταν να κινείται μόνη της στο σπίτι, λίγα βήματα στην αρχή, όπως αλλαγή στη θέση που την είχαν, αλλά όσο πέρναγε ο καιρός οι κινήσεις ήταν πιο εμφανείς. Η Ντόνα και η Άντζι επέστρεφαν στο σπίτι και έβρισκαν την κούκλα σε άλλο δωμάτιο από εκεί που την είχαν αφήσει. Μερικές φορές την έβρισκαν με τα πόδια σταυρωμένα, χέρια διπλωμένα, κάποιες φορές την έβρισκαν να στέκεται όρθια στα πόδια της. Ωστόσο η Ντόνα άφηνε πολλές φορές την κούκλα στον καναπέ πριν φύγει για τη δουλειά και όταν επέστρεφε την έβρισκε πάνω στο κρεβάτι, με την πόρτα κλειστή. Η κούκλα Άναμπελ όχι μόνο άλλαζε θέσεις αλλά μπορούσε επίσης να γράφει. Ένα μήνα αργότερα, ζώντας αυτή την εμπειρία, η Ντόνα και η Άντζι άρχισαν να βρίσκουν μηνύματα σε μία κόλλα χαρτιού που έγραφαν «Βοήθησέ μας» και «Βοηθήστε την Λου». Ο γραφικός χαρακτήρας ταίριαζε σε ένα μικρό παιδί. Το τρομακτικό κομμάτι των μηνυμάτων δεν ήταν το ίδιο το μήνυμα αλλά το πώς γράφτηκαν. Η Ντόνα δεν είχε τέτοιου είδους κόλλα χαρτιού στο σπίτι, σε αυτό που γράφτηκαν τα μηνύματα, από πού να ήρθε;

Βέβαια μερικές φορές το προκαλούμε και εμείς όπως τα παρακάτω βίντεο:

https://youtu.be/K-Xg1ErStVM?si=72W2hSSukYEqo_k5

https://youtu.be/AMvPs74zEWI?si=PE-EDsHVO0yna2Oq

https://youtu.be/ElKwpOeSRYw?si=aeu5nKehRXWe9ItS

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top