Ο αγαπημένος μου αθλητής, Cristiano Ronaldo

Γράφουν οι μαθητές της Β Γυμνασίου  Πούλιος Ραφαήλ ,  Κυριακός Κυριακίδης,  Γκυρίνης  Γιώργος

163d87c82cd9b1fbd5882083bd28a0e5Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ντος Σάντος Αβέιρο γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985 και είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται φέτος ως επιθετικός για την Αλ Νασρ και στην Εθνική Πορτογαλίας, της οποίας είναι αρχηγός. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος. Είναι κάτοχος του ρεκόρ κόσμου διεθνών συμμετοχών και τερμάτων. Σύμφωνα με τη FIFA είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίσημους αγώνες με περισσότερα από 807 γκολ.

Είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους  ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, καθώς θεωρείται μακράν ο δεύτερος πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής που αγγίζει τα 76 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισχυρίστηκε ότι το 2018 ήταν ο καλύτερος χρόνος της καριέρας του ,γιατί κέρδισε άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ και υπέγραψε στη Γιουβέντους. Ο Ρονάλντο κέρδισε το τρίτο διαδοχικό τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την Ρεάλ Μαδρίτης, προτού προσχωρήσει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας σε μια πρωτοποριακή συμφωνία ύψους € 112 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τωρινή ζωή του απέχει πολύ από τα παιδικά χρόνια του Ρονάλντο στην Πορτογαλία, όπου ζούσε σε συνθήκες φτώχειας, ζητιανεύοντας για ένα burger από τα McDonald’s ενώ μοιραζόταν το δωμάτιο με τα τρία του αδέρφια. Ο Ρονάλντο ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά που έφερε στον κόσμο η μαγείρισσα μητέρα του Ντολόρες ντος Σάντος και ο πατέρας του , κηπουρός μερικής απασχόλησης.

Παρά το γεγονός ότι έχασε δύο προσωπικούς τίτλους, το Best FIFA Men’s Player και το βραβείο του Ballon d’Or δεν πτοείται. «Δεν προπονούμαι για να σπάσω ρεκόρ, αλλά δουλεύω για το καλό του συλλόγου», είπε στη Record.

Αν ψάχναμε μία λέξη για να χαρακτηρίσουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτή είναι η λέξη θρύλος. Ο Πορτογάλος σταρ από μικρή ηλικία με σκληρή δουλειά και πάντα καθοδηγούμενος από την νοοτροπία του νικητή χτίζει τη δική του ιστορία, η οποία θα μείνει για πάντα στην ποδοσφαιρική μνήμη.

Cristiano Ronaldo, σε αυτό το όνομα ακούει ένας θρύλος του ποδοσφαίρου. Από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος παίχτης άλλων των εποχών.

 

One comment on “Ο αγαπημένος μου αθλητής, Cristiano Ronaldo

  1. Ο/Η ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    τελειοοοοοοοο

Σχολιάστε

Top