Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Γράφουν οι μαθήτριες Ανθή Αλεξοπούλου και Τατιανή Χατζηδημητρίου

    βαλεντινοςΗ γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία ημέρα  παραδοσιακά αφιερωμένη στους ερωτευμένους ,αφού  ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των ζευγαριών. Η ημέρα αυτή εορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου και δεν έχει καθιερωθεί ως αργία. Η γιορτή αυτή δεν είναι Ορθόδοξη, αντίθετα η χριστιανική ορθόδοξη  γιορτή των ερωτευμένων είναι στις 13 Φεβρουαρίου ( οι άγοι Ακύλας και Πρισκίλλα )

   Έτσι λοιπόν  τα ζευγάρια όλου του κόσμου  κάθε Φλεβάρη εκφράζουν την αγάπη τους μέσα από διάφορα δώρα ,τα οποία ανταλλάσουν μεταξύ τους. Τα δώρα αυτά μπορεί να είναι απλά πράγματα  –τα οποία σημαίνουν κάτι για τη σχέση τους -,αλλά και  κάτι  που να σχετίζεται με αυτήν την ημέρα. Τα πιο συνηθισμένα δώρα είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα, αρκουδάκια και κάρτες με κάποια αφιέρωση. Αρκετές έρευνες δείχνουν πως την ημέρα αυτή οι καταναλωτές ξοδεύουν πολλά χρήματα έτσι ώστε να ευχαριστήσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο.

   Το να αγαπάς, να αγκαλιάζεις, να δείχνεις ότι νοιάζεσαι, να σκορπάς χαμογέλα είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο όμορφο δώρο. Για αυτό και η φύση του δώρου με το οποίο θα προσπαθήσεις να εκφράσεις τα συναισθήματά σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν αποκτά πραγματική αξία με το να είναι αγορασμένο από κάποιο ακριβό κατάστημα ή να κοστίζει πολλά χρήματα.

One comment on “Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Σχολιάστε

Top