Επιστολή στην διευθύντρια του σχολείου με την οποία αυτή ενημερώνεται για την λειτουργία του

                                                                                                           Κορωπί, 9/11/2021

Αξιότιμη κυρία Διευθύντρια,

Το σχολείο μας, το 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου, πιστεύω ότι αποτελεί ένα πρότυπο τακτικού και οργανωμένου σχολείου. Όμως έχει και κάποια ελαττώματα.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι χώροι του σχολείου καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες του. Τα μεγάλα προαύλια που προσφέρουν στους μαθητές την ώρα της Γυμναστικής την ευκαιρία να παίξουν και να αθληθούν, είναι περιτριγυρισμένα από δέντρα και φυτά. Οι αίθουσες είναι ευρύχωρες και φωτεινές, διαθέτουν μάλιστα άσπρους πίνακες και όχι μαυροπίνακες. Επίσης υπάρχουν εργαστήρια Πληροφορικής και Τεχνολογίας. Είναι προνόμιο για μας που στην αίθουσα Πληροφορικής υπάρχουν αρκετοί και καλοσυντηρημένοι υπολογιστές. Επιπλέον στις περισσότερες αίθουσες υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή για ένα πολύ καλό μάθημα. Το ανθρώπινο δυναμικό του σχολείου μας διαμορφώνει έναν χώρο φιλόξενο προς τον μαθητή. Οι καθηγητές μας είναι μεταδοτικοί και έχουν πολλές γνώσεις. Είναι αυστηροί αλλά και φιλικοί μαζί μας.

Όμως το σχολείο μας χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις. Οι αίθουσες, ειδικά τα ζεστά μεσημέρια, είναι υπερβολικά ηλιόλουστες. Το παράδοξο είναι ότι η τάξη μας διαθέτει κουρτίνες, όμως είναι σε ένα πολύ ακατάλληλο χρώμα που δεν διευκολύνει τη συσκότιση του χώρου. Επίσης καλό θα ήταν οι τοίχοι να είναι βαμμένοι με χαρούμενα και ευχάριστα χρώματα. Αν το κτήριο εξωτερικά βαφτεί, σίγουρα θα είναι πιο όμορφο.

Μπορεί το σχολείο μας να είναι παλιό αλλά αυτό που μετράει και αξίζει είναι η καθαριότητά του και η δημιουργική διάθεση μαθητών και καθηγητών να το κάνουν ξεχωριστό. Ως μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου υπόσχομαι ότι θα σέβομαι τους κοινόχρηστους χώρους και θα ενδιαφέρομαι για το περιβάλλον του σχολείου, γιατί το σχολείο είμαστε εμείς.

 

                                                                                                                                  Με σεβασμό

                                                                                                                                                     Δ. Α

 

Σχολιάστε