Διάσημοι ποδοσφαιριστές: Λιονέλ Μέσι!

lionel_mesi_1

Από τους Μάριο Κυραϊλίδη και Φώτη Νταντίνη, μαθητές του Γ1

ΜέσιΟ Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι (ισπανικά: Lionel Andrés Messi Cuccittini) επίσης γνωστός ως Λέο Μέσι, γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1987 στο Ροσάριο της Αργεντινής, είναι Αργεντινός διεθνής ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής.

Σε ηλικία 13 ετών, ο Λιονέλ Μέσι ταξίδεψε στην Βαρκελώνη μαζί με τον πατέρα του, όπου και πραγματοποίησε σειρά δοκιμών με την Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2000. Στη διάρκεια μιας  τελευταίας συνάντησης, έπειτα από έναν μήνα δοκιμών, ο υπεύθυνος των ακαδημιών Κάρλες Ρεσάκ αποφάσισε να αναλάβει η ομάδα της Καταλονίας την πληρωμή της θεραπείας, βάζοντας τον πατέρα του Μέσι να υπογράψει ένα συμβολικό συμφωνητικό σε μια πετσέτα για την ενσωμάτωση του παίκτη στις ακαδημίες του συλλόγου. Το ιατρικό κόστος και η εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή αναλήφθηκαν από τους blaugrana και ο Λέο εγκαταστάθηκε στην Καταλονία με την οικογένειά του.

lionel-messi_3

091815-735x450 Μέσι2Τον Δεκέμβριο του 2005, σε ηλικία 18 ετών, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχτηκε κορυφαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής της χρονιάς,και κατέκτησε το βραβείο Golden Boy του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη με ηλικία κάτω των 21 ετών λαμβάνοντας περισσότερες ψήφους από το ντουέτο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Κριστιάνο Ρονάλντο και Ουέιν Ρούνι. Τον Φεβρουάριο του 2006, στη διάρκεια του αγώνα για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Τσέλσι, αγωνίστηκε ως βασικός δίπλα στους Ετό και Ροναλντίνιο. Άγνωστος στο ευρύ κοινό, η εξαιρετική του εμφάνιση κυρίως απέναντι στον Βάσκο αμυντικό των Μπλε του Λονδίνου Ασιέρ ντελ Όρνο ανέδειξε το ταλέντο του μεγάλου ποδοσφαιριστή που διέθετε.

 2015_UEFA_Super_Cup_64_crop

Γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» λόγω της εκρηκτικότητας και του ύψους του, και έχοντας λάβει αρκετές βραβεύσεις, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Τα στατιστικά του μιλάνε από μόνα τους: ο Μέσι είναι ο καλύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη διάρκεια μίας σεζόν και πρώτος καλύτερος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ , διοργάνωση στην οποία έχει τερματίσει πρώτος σκόρερ τέσσερις συνεχόμενες σεζόν, κάτι που αποτελεί και ρεκόρ.

Πηγή: https://el.wikipedia.org

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Διάσημοι ποδοσφαιριστές: Λιονέλ Μέσι!"

Σχολιάστε

Top