Το Γυμνάσιο Κορινού στο NOESIS!

2630

2630 2627

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού στα πλαίσια των μαθημάτων της Φυσικής και της Τεχνολογίας, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κοσμοθέατρο του NOESIS και στο Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης.

Η Β’ και η Γ’ τάξη του σχολείου παρακολούθησε στο Κοσμοθέατρο την ταινία «Dream Big – Τα θαύματα της Μηχανικής» η οποία αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων και αποκαλύπτει τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους.

Η Α’ τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο Τεχνολογίας και συγκεκριμένα:

  • Την έκθεση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία, όπου παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάσθηκαν με βάση πληροφορίες από γραπτές πηγές.
  • Το Εκθετήριο Τεχνολογίας Μεταφορών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης, να γνωρίσουν ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ενδεχομένως του μέλλοντος.
  • Το Τεχνοπάρκο, που είναι ένας χώρος διάδρασης. Εκεί ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά, πρωταγωνιστεί και μαθαίνει διασκεδάζοντας. Σε μία έκταση 450 τ.μ. υπάρχουν 40 εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.ά.

Οι εντυπώσεις των μαθητών και των μαθητριών από τις επισκέψεις αυτές  ήταν άριστες. Στην επίσκεψη συμμετείχαν 105 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συνοδευόμενοι από τον διευθυντή κ. Πούτη Ιωάννη και τους εκπαιδευτικούς κ. Σιδηρόπουλο Λάζαρο, κ. Γκανιάτσα Λαμπρινή, κ. Αλμπανίδου Ελένη, κ. Ξηρού Κυριακή, κ. Ζαπουνίδου Χρυσή, κ. Καραγιάννη Μερόπη και κ. Τσορτανίδου Ανθή.

2626 2625 2624 2623 2622 2621 2620 2619 2618 2617 2615 2614 2613 2612

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Το Γυμνάσιο Κορινού στο NOESIS!"

Σχολιάστε

Top