Στήλη: Σχολείο εν δράσει

Πρόγραμμα Παροχής Πρώτων Βοηθειών!

1052 1010

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών και μαθητριών σε θέματα  Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10-5-2022 στο Γυμνάσιο Κορινού το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών», που οργάνωσε ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση των μαθητών/τριών σε βασικά θέματα Πρώτων Βοηθειών και περιλαμβάνει τις ενότητες:

 • Θλάσεις-Τραύματα-Αιμορραγίες
 • Δήγματα ζώων-Αλλεργίες-Δηλητηριάσεις
 • Κακώσεις σκελετού (Διάστρεμμα-Εξάρθρωμα-Κάταγμα)
 • Εγκαύματα-Ηλεκτροπληξία-Επιληψία
 • Απώλεια Αισθήσεων-Θέση ανάνηψης-Ξένα σώματα
 • Ασφυξία-Καρδιακό επεισόδιο-ΚΑΡΠΑ
 • Πρακτική εξάσκηση-Αξιολόγηση

Η υπεύθυνη Εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού κ. Χρύσα Ράπτη με ιδιαίτερη επιμέλεια ενημέρωσε αναλυτικά και ανά τάξη όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου   για τα παραπάνω θέματα και έκανε επίδειξη του τρόπου παροχής πρώτων βοηθειών. Επιπλέον απάντησε σε όλες τις απορίες που διατυπώθηκαν, προτείνοντάς συγκεκριμένους τρόπους προστασίας από τραυματισμούς.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να συγχαρούν την Εκπαιδεύτρια κ. Χρύσα Ράπτη για την άψογη ενημέρωση των μαθητών/τριών του σχολείου. Πρωτοβουλίες όπως αυτή συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών τραυματισμών που δυστυχώς εκδηλώνονται συχνά στις σχολικές μονάδες της χώρας μας.

1056 1043 1039 1037 1034 1031 1028 1026 1024 1021 1020 1017 1013

Διδακτική Επίσκεψη στη Λάρισα!

rte tre

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Λάρισα.

Ειδικότερα οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο της πόλης, οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης τη Δημοτική Πινακοθήκη ενώ οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο και ξεναγήθηκαν στο Αρχαίο θέατρο.

Στη διδακτική αυτή επίσκεψη συνόδευσαν τους μαθητές/τριες του σχολείου η υποδιευθύντρια κ. Αλμπανίδου Ελένη και οι εκπαιδευτικοί κ. Γκανιάτσα Λαμπρινή, κ. Λάζος Χρήστος, κ. Δρικούδη Ιωάννα, κ. Σεϊταρίδης Βασίλης, κ. Γατσιού Όλγα, κ. Ζαπουνίδου Χρυσή, κ. Μισαηλίδης Αριστοτέλης, κ. Ασλανίδου Άννα, κ. Ποικιλίδου Δέσποινα και κ. Μπότος Δημήτριος.

IMG_0998 IMG_0994 IMG-e8a5405ce82a25af3a803508b6cf469c-V IMG-bc3f1799a079cfa78bbfef567edff23b-V IMG-a6b0fbe24a066ae5cb64fb44b733d140-V IMG-3671f5e05685759cb8904717eb02c579-V 1001 0996 0993 0991 0985

Διαδραστικός κινηματογράφος στο σχολείο μας!

IMG_0967 958

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορινού.

Ειδικότερα οι μαθητές/τριες της Α” τάξης παρακολούθησαν την ταινία: «Η γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου – λέμε όχι στον ρατσισμό» και οι μαθητές/τριες της Β” και Γ” τάξης την ταινία: «Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό».

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου υλοποιούνται από τον οργανισμό Φωτόγραμμα και απευθύνονται σε μαθητές και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Ζαπουνίδου Χρυσή.

IMG_0956 968 967 957

 

 

 

Επίσκεψη στα Επαγγελματικά Λύκεια της Κατερίνης!

916 952

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κορινού είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος ενημέρωσης των τελειόφοιτων όλων των γυμνασίων της Πιερίας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στους μαθητές έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των δύο σχολικών μονάδων και στα εργαστήριά τους, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές που έχουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

Στην επίσκεψή τους οι μαθητές συνοδεύονταν από την υποδιευθύντρια κ. Αλμπανίδου Ελένη και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Λάζο Χρήστο και κ. Ζαπουνίδου Χρυσή.

950 949 947 944 942 941 939 936 933 931 926 925 923 920

Βιωματική Δράση από την ΑΤΡΑΚΤΟ!

0904 0902

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Αλκοόλ και Τσιγάρο: μύθοι και αλήθειες» από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», διοργανώθηκε στο Γυμνάσιο Κορινού στις 3 και 8 Μαρτίου 2022 η σχετική δράση για τους μαθητές/-τριες των δύο τμημάτων της Β΄ τάξης.

Ο χαρακτήρας των συναντήσεων ήταν βιωματικός καθώς οι μαθητές/-τριες κλήθηκαν από τους συντονιστές των ομάδων να καθίσουν σε κυκλική διάταξη και να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες όπως ασκήσεις ενεργοποίησης της ομάδας, συζήτηση, διερεύνηση γνώσεων και παροχή έγκυρων και επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών μέσω κουίζ, κατασκευή αφισών ως διαφημιστικών μηνυμάτων και ανάλυση γνωστών διαφημίσεων.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες αφορούσαν στο φαινόμενο της χρήσης του αλκοόλ και του καπνού και στους παράγοντες που επηρεάζουν τους εφήβους ως προς τον πειραματισμό τους με αυτές τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Στόχος ήταν ο προβληματισμός των εφήβων μαθητών/-τριων σχετικά με τη θέση που πρέπει να υιοθετήσουν στο θέμα αυτό, προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Η προσοχή των συμμετεχόντων εστιάστηκε κυρίως σε διαστάσεις του φαινομένου όπως είναι η επιρροή των διαφημίσεων υπέρ του αλκοόλ και του καπνού και η υιοθέτηση μύθων όπως π.χ. ότι το αλκοόλ βοηθά αποτελεσματικά τους εφήβους στη διαδικασία του φλερτ ή ότι ο καπνός του τσιγάρου περιέχει μόνο εκείνες τις καρκινογόνες ουσίες που αναγράφονται επάνω στα πακέτα των τσιγάρων.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Πιερίας κ. Πόπη Γκανά και κ. Νίκο Μπέη, οι οποίοι για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας και εφάρμοσαν την πολύ σημαντική αυτή δράση στους μαθητές/-τριες του σχολείου μας. Πιστεύουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες συμβάλλουν καθοριστικά στην υπεύθυνη ενημέρωση των εφήβων και στην υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών ζωής απορριπτικών ως προς τη χρήση του τσιγάρου και του αλκοόλ.

0903 0901 0900 0899 0898 0897 0896 0895

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! Δράση κατά της ενδοσχολικής βίας!

Γυμνάσιο Κορινού

6 Μαρτίου

padlet-81b14qd9eoh1cnfb

https://padlet.com/gymkorin/81b14qd9eoh1cnfb

 

Στο δικό μας σχολείο προσπαθούμε.

Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και πολίτες. Προσπαθούμε να χαιρόμαστε κάθε στιγμή.

Καταλαβαίνουμε πως από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί όλα να χαθούν.

 Κάποιες φορές όμως υπάρχουν και άσχημες στιγμές. Στιγμές που κάποιοι υποφέρουν.

Χρειάζεται διάθεση, συμμετοχή και προσπάθεια από όλα τα μέλη τους σχολείου:

 • Διευθυντές
 • Εκπαιδευτικοί
 • μαθητές
 •  γονείς.

Πώς το σχολείο μας προσπαθεί να περιορίσει τα φαινόμενα βίας;

 • Ο κανονισμός, οι αποφάσεις και οι πρακτικές του σχολείου συνδιαμορφώνονται από τα μέλη του με σεβασμό και δικαιοσύνη.
 •  Η διδασκαλία γίνεται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις κλίσεις κάθε παιδιού.
 • Δίνεται έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην επικοινωνία, στην κατανόηση και την αποδοχή με απώτερο στόχο τη συνεργασία.
 • Ενημερωνόμαστε για να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά φαινόμενα συγκρούσεων.
 • Συμμετέχουμε σε δράσεις που προάγουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη, όπως το ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ.

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο και  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί  για 9η συνεχή χρονιά την εκστρατεία Μίλα Τώρα με αφορμή  τη μέρα αυτή.

 Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»  το Χαμόγελο του Παιδιού καλεί  όλα τα σχολεία και τα παιδιά να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα, το οποίο θα αναρτηθεί και  θα προβληθεί αντίστοιχα στα Social Μedia του Οργανισμού και στην ιστοσελίδα  milatora.gr

Όλες οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος  από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ».

Οι μάσκες της πανδημίας δεν πρέπει να μας κάνουν να σιωπούμε απέναντι σε συμπεριφορές που πλήττουν την προσωπικότητα κανενός μαθητή. Αν δεν μπορεί το θύμα να μιλήσει πρέπει όλοι να πάρουμε θέση. Σε ένα δημοκρατικό σχολείο οφείλουν οι μαθητές να έχουν θέση κατά της βίας, θα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται και να συνεργάζονται. Μετά από ενημέρωση που έγινε σε τμήματα και ανταλλαγή εμπειριών, με πολύ ενδιαφέρον και  χαρά μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού συμμετείχαν στη δράση και ζωγράφισαν το σύνθημα «Μίλα Τώρα», καθώς  και άλλες φράσεις ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

IMG_0893

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

stop bulling

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ

stop bulling now

όλοι μοναδικοί όλοι ίσοι

Α.

μίλα τώρα α2

ΠΑΛΑΜΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ

μίλα τώρα γ1

όχι στη βία

ναι στη φιλία

Οι  μαθητές/τριες  που συμμετείχαν με έργα τους  στη δράση:

Α1: Αβραμίδης Αργύρης, Γαλανού Αλκινόη, Καλαϊτζίδης Αλέξανδρος

Α2: Κατσούρα Χαρούλα, Κουσίδου Χρυσή, Μέτα Εριόλα, Μπάμπη Χρύσα, Παπαγεωργίου Βασιλική, Παυλίδου Βασιλική

Β1: Βαρσαμάκης Κωνσταντίνος,  Ιωαννίδου Παρασκευή, Κατσούρα Μάλαμα, Μπουντάκης Δημήτρης – Ραφαήλ

Β2: Σεϊταρίδου Παρθένα, Τζεμολλάρι Ρεμζί

Γ1: Αϊδονίδου Ιωάννα, Βασιλειάδης Παναγιώτης, Θεοδοσίου Αποστόλης – Παναγιώτης, Θεοδωράκης Εμμανουήλ, Καμτζίου Ορέστης

Παράλληλα, οι μαθητές/ τριες των τμημάτων Α1,Α2,Α3 δημιούργησαν το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τον συντονισμό των εκπαιδευτικών Ζαπουνίδου Χρυσή και Χατζηπουργάννη Ιωάννη τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.

274293726_1650466675302087_3007717125048798405_n(1)

Οι δράσεις  πραγματοποιήθηκαν, αφού τηρήθηκαν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον COVID-19.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης:

 Αλμπανίδου Ελένη, Μάνη Βασιλική

 

Κοπή Βασιλόπιτας και Τσικνοπέμπτη στο Γυμνάσιο Κορινού!

0855 0808

Με σχετική καθυστέρηση, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 στο Γυμνάσιο Κορινού η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Πούτης ευχήθηκε εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή πρόοδο στις σπουδές τους και υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει για το 2022. Στη συνέχεια ακολούθησε κοπή βασιλόπιτας ανά τμήμα, ενώ οι τυχεροί της διαδικασίας επιβραβεύτηκαν με δωροεπιταγές. Ειδικότερα οι τυχεροί μαθητές/τριες για το 2022 ήταν οι:

Δημητριάδης Γιάννης (Α1), Κατσούρα Χαρούλα (Α2), Σεραφίδου Κατερίνα (Α3), Κατσούρα Μάλαμα (Β1), Χατία Τζένη – Παπαδόπουλος Γιώργος (Β2), Ιορδανόπουλος Παύλος (Γ1) και Τσάμη Ουρανία (Γ2).

Στην πίτα του συλλόγου των εκπαιδευτικών τυχερή αναδείχτηκε η καθηγήτρια της Ενισχυτικής Διδασκαλίας κ. Δήμητρα Αρκούδα.

0862 0859

 Αξίζει να επισημανθεί ότι τόσο οι βασιλόπιτες όσο και οι δωροεπιταγές για τους τυχερούς μαθητές και μαθήτριες ήταν ευγενική προσφορά του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Κορινού. Παράλληλα και λόγω του εορτασμού της Τσικνοπέμπτης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διένειμε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες παραδοσιακά σουβλάκια και αναψυκτικά.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων που για μία ακόμα φορά στήριξαν έμπρακτα τις δράσεις του σχολείου.

0811 08160836 0822 0819 0810 0860

Επίσκεψη στο NOESIS!

εικόνα_Viber_2021-12-22_19-29-48-687

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού στο πλαίσιο των μαθημάτων της Φυσικής και της Τεχνολογίας, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κοσμοθέατρο και στο Πλανητάριο του NOESIS καθώς και στο Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης.

εικόνα_Viber_2021-12-22_19-30-23-717Η  Γ’ τάξη του σχολείου παρακολούθησε στο Κοσμοθέατρο την ταινία «Dream Big – Τα θαύματα της Μηχανικής» η οποία αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων και αποκαλύπτει τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους.

Επιπλέον, η Α’ και η Γ’ τάξη παρακολούθησαν και την ταινία «The great journey-Το θαυμαστό ταξίδι» η οποία παρουσιάζει τον τρόπο που ένας αστρονόμος βλέπει τον κόσμο και πώς αντιλαμβάνεται την επιστήμη και τα επιτεύγματά της.

Η Α’ και Β’ τάξη επισκέφτηκαν το Μουσείο Τεχνολογίας και συγκεκριμένα:

 • Την έκθεση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία, όπου παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάσθηκαν με βάση πληροφορίες από γραπτές πηγές.
 • Το Εκθετήριο Τεχνολογίας Μεταφορών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης, να γνωρίσουν ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ενδεχομένως του μέλλοντος.
 • Το Τεχνοπάρκο, που είναι ένας χώρος διάδρασης. Εκεί ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά, πρωταγωνιστεί και μαθαίνει διασκεδάζοντας. Σε μία έκταση 450 τ.μ. υπάρχουν 40 εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.ά.

Τέλος, η Β’ τάξη παρακολούθησε στο Πλανητάριο το πρόγραμμα «Space Opera» όπου ένας ιπτάμενος δίσκος ταξιδεύει στο ηλιακό σύστημα και περιηγείται στο διάστημα.

εικόνα_Viber_2021-12-22_19-31-47-366 εικόνα_Viber_2021-12-22_19-31-46-333 εικόνα_Viber_2021-12-22_19-30-24-197 εικόνα_Viber_2021-12-22_19-30-20-030

Οι εντυπώσεις των μαθητών και των μαθητριών από τις επισκέψεις αυτές  ήταν άριστες. Στην επίσκεψη συμμετείχαν 106 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συνοδευόμενοι από την υποδιευθύντρια κ. Αλμπανίδου Ελένη και τους εκπαιδευτικούς κ. Γκανιάτσα Λαμπρινή, κ. Ζαπουνίδου Χρυσή, κ. Λάζο Χρήστο, κ. Μισαηλίδη Αριστοτέλη και κ. Πέτρου Στέλιο.

εικόνα_Viber_2021-12-22_19-29-46-044

 

Φιλανθρωπική Δράση Χριστουγέννων!

IMG_0780 783Το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κορινού στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων εθελοντισμού και φιλανθρωπίας προχώρησαν για άλλη μία χρονιά στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους που κατοικούν στην περιοχή μας και ζουν στο όριο της φτώχειας. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί επιδεικνύοντας ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων πνεύμα αλληλεγγύης και διάθεση προσφοράς στους συνανθρώπους μας συγκέντρωσαν σημαντικές ποσότητες από τρόφιμα, είδη βρεφικής φροντίδας, υγιεινής, προσωπικής φροντίδας, ρούχα, παπούτσια καθώς και είδη οικιακής χρήσης. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν προωθήθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος, προκειμένου να διανεμηθούν στις οικογένειες που χρειάζονται ενίσχυση.

784 786

Η υλοποίηση της παραπάνω δράσης έγινε σε συνεργασία με τον εφημέριο της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Κορινού, Πατέρα Χρήστο Σεϊταρίδη και με τη βοήθεια του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορινού κ. Γιάννη Μορθανάση που διέθεσε αυτοκίνητο του δήμου για τη μεταφορά των προϊόντων που συγκεντρώθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Παντελεήμονα.

789 791 788 787 781

Στο κάστρο του Πλαταμώνα η Β” τάξη!

568IMG_0506

Το Κάστρο του Πλαταμώνα επισκέφτηκε η Β’ τάξη του Γυμνασίου Κορινού, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, το οποίο διδάσκεται από φέτος σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων της χώρας.

Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν το πρόγραμμα: «Πορεία στο χρόνο: Ιστορία και περιβάλλον στο κάστρο του Πλαταμώνα».

Το πρόγραμμα αυτό ασχολείται με το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον της περιοχής και τη μεταξύ τους σχέση αλληλεπίδρασης μέσα από τη μελέτη του Κάστρου του Πλαταμώνα που δεσπόζει στην ευρύτερη περιοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου.

IMG_0605 IMG_0561 IMG_0558 IMG_0523

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για την ιστορία του Κάστρου του Πλαταμώνα  και να αναπτύξουν δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με περιήγηση στην παραλία της Λεπτοκαρυάς.

Στην διδακτική αυτή επίσκεψη τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Ζαπουνίδου Χρυσή, κ. Λάζος Χρήστος, και κ. Δρικούδη Ιωάννα.

592 574 554 551 531 523 502

Top