Η Θεματική Εβδομάδα στο Γυμνάσιο Κορινού!

2865


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Γυμνάσιο Κορινού η διοργάνωση της θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Πρόκειται για ένα σχετικά νέο θεσμό που για τρίτη φορά φέτος εφαρμόζεται σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.

 Ο φετινός θεσμός της Θεματικής Εβδομάδας περιλάμβανε και πάλι τη θεματική ενότητα «Σώμα και Ταυτότητα» με τις υποενότητες «διατροφή και υγεία», «πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων», «κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια» και «έμφυλες ταυτότητες», εμπλουτίζοντάς τες με θέματα δημοκρατικής κουλτούρας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ανησυχίες και τις προκλήσεις που εγείρουν θέματα υγείας, ασφάλειας, ελευθερίας από εθισμούς και εξαρτήσεις, έμφυλων ταυτοτήτων και να αναζητήσουν λύσεις που διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους στους αντίστοιχους τομείς.

DSC02875 2874 2873 2872 2871 2870 2869 2868

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2019 διοργανώθηκαν ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες στους παραπάνω βασικούς άξονες, οι οποίες αφορούσαν κυρίως θέματα διατροφικών συνηθειών και υγιεινής διατροφής, προστατευτικών παραγόντων ενάντια σε κάθε μορφής εθισμό, θέματα σχετικά με τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία και την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων, καθώς και προσπάθεια διαμόρφωσης κυκλοφοριακής συνείδησης στους μαθητές και τις μαθήτριες. Όλα αυτά υπό το πρίσμα της ενδυνάμωσης της δημοκρατίας στον χώρο του σχολείου και της ενίσχυσης της ικανότητας των μαθητών/τριών να συνδιαλέγονται, να συζητούν και να συναποφασίζουν με δημοκρατικό τρόπο όλα τα θέματα που αφορούν στο κοινωνικό κλίμα και στην απόλαυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους χωρίς διακρίσεις.

2867 2865 2864 2863 2862 2861 2860 2859 2847 2846

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στηριζόμενος στις καινοτόμες προτάσεις και τη συσσωρευμένη εμπειρία των εκπαιδευτικών αλλά και αξιοποιώντας σχετικό υλικό από το ΙΕΠ σχεδίασε και υλοποίησε ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθησιακών δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώθηκαν με συζήτηση και προβληματισμό των μαθητών, συζητήσεις στην ομάδα, σύντομα σχέδια εργασίας (project), παρασκευή φαγητών και γλυκισμάτων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαμόρφωση ειδικού χώρου για την εκκόλαψη αυγών κ.ά. Επιπλέον, κλήθηκαν εκπρόσωποι φορέων από την ΑΤΡΑΚΤΟ, τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, το Κέντρο Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, τη Διεύθυνση Τροχαίας Κατερίνης και την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και να υλοποιήσουν σχετικές βιωματικές δραστηριότητες.

2838 2839 2845 2844 2843 2842 2841 2840

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τους εκπροσώπους των προαναφερθέντων φορέων για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του σχολείου και τις πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις που οργάνωσαν για τους μαθητές και μαθήτριές μας, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της φετινής θεματικής εβδομάδας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Η Θεματική Εβδομάδα στο Γυμνάσιο Κορινού!"

Σχολιάστε

Top