Πώς μπορώ να σώσω μια ζωή!

3360 3381

Στο πλαίσιο της υλοποίησης Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4-11-2019 στο Γυμνάσιο Κορινού το σεμινάριο με τίτλο: «Πώς με τα δυο μου χέρια μπορώ να σώσω μια ζωή», που οργάνωσε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.). Το συγκεκριμένο σεμινάριο υλοποιήθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ωρών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πάνω στην:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
  • Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση
  • Πλάγια Θέση Ασφαλείας
  • Αντιμετώπιση της πνιγμονής-εξαγωγής ενός ξένου σώματος (τεχνική Heimlich).

Η πρόεδρος της Δ.Ο.Π. κ. Αθηνά Γεραρίδου και η συνεργάτιδά της κ. Μαριάνθη Παπαδοπούλου με ιδιαίτερη επιμέλεια ενημέρωσαν αναλυτικά τους μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης  για τα παραπάνω θέματα και έκαναν επίδειξη του τρόπου παροχής πρώτων βοηθειών. Επιπλέον απάντησαν σε όλες τις απορίες που διατυπώθηκαν.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας και να συγχαρούν την πρόεδρο κ. Αθηνά Γεραρίδου για την άψογη ενημέρωση και επιμόρφωση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου. Πρωτοβουλίες όπως αυτή συμβάλλουν αποτελεσματικά στην υπεύθυνη πληροφόρηση των μαθητών και μαθητριών καθώς και στην πρόληψη και επιτυχή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και ατυχημάτων που δυστυχώς εκδηλώνονται συχνά στις σχολικές μονάδες της χώρας μας.

3378 3376 3375 3371 3369 3367 3366 3361 3382

Σχολιάστε

Top