Αγιασμός στην εποχή του Covid-19!

189

191 188

Στην εκκίνηση μιας διαφορετικής σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο αγιασμό βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Κορινού. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης χρησιμοποιώντας μάσκες προσώπου, αντισηπτικά ενώ τηρήθηκαν οι αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας και η αποφυγή συγχρωτισμού.

Η τελετή του αγιασμού έγινε στο προαύλιο του συγκροτήματος από τους ιερείς πατέρα Χρήστο Σεϊταρίδη και πατέρα Παντελεήμονα Ηλβανίδη και την παρακολούθησε αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι υπόλοιποι βρίσκονταν εντός των αιθουσών διδασκαλίας και μετά το πέρας της τελετής οι ιερείς πέρασαν απ’ όλες τις τάξεις και τους ευλόγησαν.

Την τελετή του αγιασμού τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε στους μαθητές μια γόνιμη και εποικοδομητική σχολική χρονιά ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης στη Γ’ τάξη του Λυκείου, γεγονός που απέτρεψε την μετακίνηση μαθητικού δυναμικού σε άλλα σχολεία. Στην τελετή παραβρέθηκε επίσης  και ο αντιδήμαρχος του δήμου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Γραμματικόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ευθύνη της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης και της Τοπικής Κοινότητας του Κορινού έγιναν στο σχολικό συγκρότημα όλες οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου έτσι, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών και την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

192 190 189 186 183 181 179 177 173 171 169 166 164 162

Σχετικά με τον Συγγραφέα

ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορινού

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Αγιασμός στην εποχή του Covid-19!"

Σχολιάστε

Top