ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΗ

sunset of siviri

(Ηλιοβασίλεμα στη Σίβηρη)

 

Πάμε μια βόλτα στη Σίβηρη; (Βίντεο)

 

Νικολέτα-Αικατερίνη Παπαλαζάρου

Αν σκέφτεστε από τώρα πού θα περάσετε τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής σας φέτος το καλοκαίρι, σας προτείνω ένα ιδανικό μέρος, τη Σίβηρη. Βρίσκεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, λίγα χιλιόμετρα από την Κασσανδρεία.

Η Σίβηρη είναι ένα μικρό χωριό, διακριτικό γνώρισμα του οποίου είναι πως συνδυάζει με μοναδικό τρόπο θάλασσα και βουνό. Οι φυσιολάτρες θα ενθουσιαστούν από μια δροσερή πεζοπορία στο δάσος, ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να απολαύσει την πεντακάθαρη παραλία της, με τα κρυστάλλινα νερά και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτό της Σαντορίνης. Κάτι ακόμη όμως που κάνει αυτό το μέρος να διαφέρει από τα άλλα μέρη είναι το « Φεστιβάλ Κασσάνδρας», που πραγματοποι-είται κάθε καλοκαίρι στο «Αμφιθέατρο Σίβηρης», με τη συμμετοχή πολλών διάσημων τραγουδιστών και ηθοποιών.

siviri6

Και αυτοί όμως που προτιμούν το καλό φαγητό δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού στη Σίβηρη μπορούν να ευχαριστηθούν μεζέδες μπροστά στη θάλασσα σε διάφορες ψαροταβέρνες, όπως είναι η γνωστή ψαροταβέρνα «Διαμαντής» . Ωστόσο, είναι ευκαιρία για κάποιον να δοκιμάσει και τη γνήσια ιταλική κουζίνα στο “Da Giorgio” , όπου θα νιώσει ζεστή ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον Από τους νέους δεν θα λείψουν καθόλου τα beach-bar, καθώς και η νυχτερινή ζωή.

Όποιος επιθυμεί να γνωρίσει τη Σίβηρη καλύτερα, μπορεί να τη διασχίσει σχεδόν ολόκληρη με μια βόλτα με ασφάλεια, χάρη στον πεζόδρομο που διαθέτει. Όταν βραδιάσει ,είναι όμορφη εμπειρία για κάποιον να περάσει από το πέτρινο γεφυράκι της και να χαζέψει τη λιμνούλα που βρίσκεται από κάτω. Μπορεί έπειτα να χαλαρώσει σε ένα παγκάκι στην αποβάθρα, απολαμβάνοντας τη θέα της σκοτεινής θάλασσας και των αστεριών.

siviri by night

Αν λοιπόν κάποιος αποφάσισε ήδη να επισκεφτεί τη Σίβηρη, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τη διάθεση καταλυμάτων, αφού μπορεί να διαλέξει από το πλήθος ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων και να βρει αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Το πιο γνωστό ξενοδοχείο είναι το πολυτελές παραθαλάσσιο “Hotel Siviris”, με την υπέροχη πισίνα του.

Η Σίβηρη είναι ένα μέρος μοναδικό, για το καλοκαίρι. Πιστεύω λοιπόν πως όποιος αγαπά το καλοκαίρι, θα βάλει για πάντα στην καρδιά του και τη Σίβηρη!

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top