Στήλη: Κινηματογράφος

Χριστούγεννα, μέσα από μια οθόνη!

 

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που την περνάμε οικογενειακά, οι περισσότεροι τουλάχιστον. Αλλά χωρίς ταινίες πώς θα γεμίσει; Μερικές μπερδεμένες ιστορίες σε ένα Χριστουγεννιάτικο πλαίσιο, ίσως μας δώσουν το αίσθημα των γιορτών. Για να δούμε..!
Υ.Γ. Δεν έχω δει καμία απο τις παρακάτω ταινίες εκτός απο την τελευταία. Επέλεξα όμως αυτές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον!

1. The Christmas Hope: Μια ταινία που, από όσα διάβασα, προσεγγίζει με έναν διαφορετικό τρόπο τα Χριστούγεννα. Η Patty Addison, μετά από την απώλεια του γιού της Sean, αφιερώνει όλο της τον χρόνο στην εύρεση σπιτιών για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Λόγω του ατυχούς γεγονότος, η σχέση της Patty με τον σύζυγο της Mark δεν πάει πολύ καλά. Αλλά, η συναισθηματική τους σχέση θα επανέλθει, όταν παίρνουν ύπο την προστασίας τους την Emily, ένα 9χρονο ορφανό κορίτσι, μιας και έχασε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα την μητέρα της. (παρόμοιο με εκείνο που σκότωσε τον Sean). Ταυτόχρονα o Dr. Nathan Andrews (πρόσωπο κλειδί) αναζητεί το παιδί ενός ζευγαριού που σκοτώθηκε. Ο Nathan είναι φίλος του Sean και έτσι έχει και την βοήθεια του Mark. Ποιό είναι το πρόσωπο που αναζητούν όλοι; Πώς συνδέονται αυτές οι 3 ιστορίες;
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/OZomSt_FXNs

maxresdefault

2. Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου: Τρείς γυναίκες, συγκεκριμένα μαμάδες, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αμέτρητες χριστουγεννιάτικες υποχρεώσεις τους. Τα πράγματα για αυτές θα δυσκολέψουν όταν θα πρέπει να φιλοξενήσουν τις δικές τους μητέρες. Μέσα απο αυτή την «βαβούρα» θα ανακαλύψουν πράγματα. Ως το τέλος οι ηρωίδες θα μας θυμίσουν το νόημα των Χριστουγέννων και θα ανακαλύψουν μια περίεργη σχέση με τις μητέρες τους. Ίσως κλασικό, γιατί «η τρέλα των μαμάδων» είναι στους περισσότερους γνώριμη. Αλλά ποιός ξέρει τι γεγονότα θα συμβούν και οι ηρωίδες θα καταφέρουν να μας περάσουν το νόημα των Χριστουγέννων; Ποιός ξέρει τι σχέση θα αναπτυχθεί ή θα ανακαλυφθεί ανάμεσα σε μαμάδες και κόρες; Μια ιστορία με κωμίκη κυρίως διάθεση που όμως μπόρει να πετύχει την συγκίνηση μας.
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/qNEBpsKqCJw

bad-moms-1200x630-1200x630

3. Μια ιστορία για τον Άγιο Βασίλη (Joulutarina): Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο Νικόλας μένει ορφανός μιας και οι γονείς του πεθαίνουν σε ατύχημα. Έτσι οι χωριανοί του αποφασίζουν να τον φροντίσουν αυτοί και ο Νικόλας κάθε χρόνο να μένει σε διαφορετική οικογένεια. Κάθε Χριστούγεννα -προς το τέλος του κάθε χρόνου- άλλαζε σπίτι. Για να ευχαριστήσει τους χωριανούς του, αποφάσησε να φτιάχνει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας. Μιας και πλήθαιναν οι οικογένειες που είχαν φιλοξενησει τον Νικόλα, σύντομα, όλες έβρισκαν δώρα στις πόρτες τους κάθε Χριστούγεννα. Ένα πρόβλημα, όμως, με τα τρόφιμα στο χωριό αναγκάζει τον Νικόλα να δουλέψει με τον ξυλουργό Ισάκι. Μαθαίνει, δίπλα του, πως να φτιάχνει καλύτερα και πιο γρήγορα τα δώρα. Ο Ισάκι όμως ,που αντιπαθεί τα παιδιά, απαγορεύει στο Νικόλα να φτιάχνει δώρα. Η παράδοση των Χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Νικόλας το πρόβλημα που προέκυψε; Μια ιστορία που μας δίνει πιθανή απάντηση στα ερωτήματα που δημιουργούνται για τον Άγιο Βασίλη.
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/hrt7uSLIiyk
 Christmas-Story
4. A Christmas Snow: Τα τελευταία 30 χρόνια η Kathleen, λόγω της εγκατάλειψης της από τον πατέρα της και την ευθύνη που έχει η μητέρα της σε αυτό, αρνείται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν της αλλά αυτό δεν την ξεχνάει. Έχει μια περίεργη συνάντηση με δυο άντρες, που τον έναν μάλιστα από τους δυο θα τον φιλοξενήσει λόγω μιας ξαφνικής χιονοθύελλας. Αυτός ο άντρας θα την κάνει να αναθεωρήσει τις επιλογές της. Τι θα κάνει τελικά η Kathleen; Θα συνεχίσει να ζεί στον πόνο ή θα δώσει μια ευκαιρία για να τον γλιτώσει; Μια, ίσως, στενάχωρη Χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά ποιός ξέρει.. μπορεί να χαμογελάσουμε στο τέλος της.
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/v4ehV4QHZQY
A Christmas Snow_0
5. Το τανγκό των Χριστουγέννων: Το 1970, σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένας υπολοχαγός αναγκάζει έναν φαντάρο να του μάθει τανγκό, ώστε να ζητήσει στη γιορτή των Χριστουγέννων σε χορό τη σύζυγο του αντισυνταγματάρχη με την οποία είναι ερωτευμένος. Σε μια εποχή αρκέτα διστακτική στην οποιαδήποτε αντίδραση, με πολύ χαμηλό το ρόλο της γυναίκας αλλά και με αυστηρούς «κανόνες» , παρουσιάζεται μια πλευρά γαλήνης και έρωτα. Κάτι που δεν φαίνεται να είναι συνηθισμένο. Αυτό που μας διδάσκει, κατά την γνώμη μου, είναι ότι πρέπει να δοκιμάζουμε τα όρια μας και αν υπάρχει κάτι που το θέλουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε για να το αποκτήσουμε. Αλλιώς δεν το θέλουμε!
Το trailer της ταινίας: https://youtu.be/lJPPxjOEwhU

tangoxristougennon4_0

Ελπίζω να σας άρεσαν οι ταινίες! ❤????

Επιμέλεια: Δώρα Παπαντοπούλου

 

Thrillers – Horror Movies

 

Ταινίες τρόμου ή αλλιώς γνωστές ως θρίλερ… Μια κατηγορία ταινιών η οποία σίγουρα δεν συνίσταται σε όλους. Όπως μάλλον ήδη γνωρίζετε, αναφέρομαι σε ταινίες με περιεχόμενο είτε ανατριχιαστικό, είτε βίαιο, είτε αιματηρό αλλά σε κάθε περίπτωση σίγουρα τρομαχτικό, εξάλλου γι’αυτό λέγονται και ταινίες τρόμου.
Μια κατηγορία ταινιών ίσως όχι τόσο αρεστή όσο και γνωστή.
Όπως πολλές κατηγορίες ταινιών, μουσικής ή οτιδήποτε άλλο, αυτή η κατηγόρια ταινιών περιέχει φυσικά υποκατηγορίες.
Θα αναφερθώ με συντομία στις πιο γνωστές:

 

Μεταφυσικά θρίλερ

Ισως η πιο γνωστή και mainstream υποκατηγορία των θρίλερ. Σε αυτές τις ταινίες αναφερόμαστε σε περιεχόμενο μεταφυσικών γεγονότων που συμβαίνουν συνήθως σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους είτε έχει να κανει με στοιχειωμένα σπίτια ή εξορκισμούς κτλ. Υποτίθεται πως πολλές απο αυτές τις ταινίες είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.
Προτεινόμενες ταινίες: The sixth sense, Insidious

 

Θρίλερ Δράσης

Όπως μάλλον καταλαβαίνετε, αυτές οι ταινίες συνδιάζουν την δράση, την περιπέτεια, το τρέξιμο και τα όπλα από τις ταινίες δράσης με τις τσιρίδες και τα «jumpscares» των συνηθισμένων θρίλερ.
Προτεινόμενες ταινίες: I am legend, World war Z

 

Κωμικά θρίλερ

Τα κωμικά θρίλερ είναι ταινίες σατιρικές και συνήθως παρωδίες άλλων ταινιών. Αν και κωμικές, αυτές οι ταινίες σίγουρα δεν είναι κατάλληλες για όλους. Παρουσιάζουν τρομακτικά γεγονότα, συνήθως άλλων ταινιών(θρίλερ) όπως είπα και πριν, με σατιρικό τρόπο αλλά έτσι τις περισσότερες φορές επιτυγχάνεται η γελοιότητα και χιούμορ το οποίο πολλοί θα το’λεγαν «κακόγουστο», «σαχλό» ή «κιτς». Παρόλο που πιστεύω πως αυτός είναι ο σκοπός των κωμικών θρίλερ, αυτό δεν αρέσει σε όλους. Επίσης έχει στοιχεία «black humor» κάτι το οποίο δεν είναι τόσο κοινωνικά αποδεχτό και μπορεί να προσβάλει κόσμο.
Προτεινόμενες ταινίες: Ολόκληρη η σειρά ταινιών «Scary movie» (5 ταινίες)

 

«Αιματηρά» θρίλερ

Παρόλο που η λέξη «αιματηρά» δεν αποδίδει ακριβώς το περιεχόμενο των ταινιών στις οποίες θέλω να αναφερθώ, δεν υπάρχει καλύτερη «αντίστοιχη» λέξη για το αγγλικό gore. Αυτές οι ταινίες λοιπόν (εκτός το ότι είναι -κατά την γνώμη μου- η καλύτερη υποκατηγορία των θριλερ), είναι το πιο χυδαίο -θα μπορούσε να πει κανείς- είδος ταινίας. Εκτός απο το κλασσικό, συνηθισμένο τρομαχτικό περιεχόμενο των θρίλερ, στα «αιματηρά» θρίλερ έχουμε και την εστίαση στις έντονες κτηνώδεις ρεαλιστικές πράξεις βίας όπως δολοφονίες και βασανιστήρια οι οποίες φυσικά γίνονται με ειδικά εφέ.
Προτεινόμενες ταινίες: Ολόκληρη η σειρά ταινιών «SAW» (7 ταινίες μέχρι στιγμής)

 

Τέλος μερικά αναμενόμενα θρίλερ του 2017:

Resident evil: The final chapter
Anabelle 2
IT
Five nights at Freddy’s
Insidious: Chapter 4
World War Z 2
Deathgasm Part 2: Goremageddon
Saw: Legacy

 

 

 

Μαρία Πατμάζογλου

Aισθηματικές-Ρομαντικές Ταινίες

Συνήθως,το επίκεντρο μιας αισθηματικής-ρομαντικής ταινίας είναι κάποιο ζευγάρι,ή δυο άνθρωποι που συναντιούνται τυχαία και μετά από πολλά εμπόδια καταφέρνουν να είναι μαζί. Υπάρχει τις περισσότερες φορές «ευτυχισμένο τέλος» και ίσως είναι αυτό που εκνευρίζει αρκετούς,μιας και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η υπόθεση αυτών των ταινιών,έχει μέσα πολλά εμπόδια για τους πρωταγωνιστές,τα οποία ξεπερνιούνται με πίστη και προσπάθεια από τους ίδιους.Σε αρκετά υπάρχει και μια σύνδεση των πρωταγωνιστών,που δεν γνώριζαν..έως που συναντήθηκαν..όλα αυτά τα προβλέψιμα γεγονότα στις ταινίες,σε δελεάζουν ώστε να δεις  πως θα πραγματοποιηθούν.Όλοι γνωρίζουν το τέλος μιας ρομαντικής ταινίας,το θέμα είναι να δουν οι τηλεθεατές,πως έφτασαν σε αυτό.

Μπορεί να θεωρούνται κλισέ οι ταινίες αυτές,αλλά δεν παύουν να είναι διαχρονικές,και με βάση κάθε εποχή να προστίθενται στοιχεία που τις κάνουν πιο ενδιαφέρουσες.

Μερικές ταινίες που άφησαν εποχή:

1)»Τhe Notebook»->Περιγραφή:Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς, το «Ημερολόγιο» μπορεί να κάνει ακόμα και έναν άντρα να δακρύσει. Η ταινία ξεκινά σε ένα γηροκομείο όπου ένας ηλικιωμένος άντρας ονόματι Ντιούκ (Τζέιμς Γκάρνερ) αρχίζει να διαβάζει μία ρομαντική ιστορία από το ημερολόγιό του σε μία ηλικιωμένη ασθενή του γηροκομείου (Τζίνα Ρόουλαντς). Η ιστορία που αφηγείται ξεκινά το 1940. Στην πόλη Σίμπρουκ Άιλαντ της Νότιας Καρολίνα, το χωριατόπαιδο Νόα Κάλουν (Ράιαν Γκόσλινγκ) γοητεύεται από την δεκαεφτάχρονη κληρονόμο Άλι Χάμιλτον (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) όταν τη βλέπει για πρώτη φορά σε ένα καρναβάλι. Οι δυο τους μοιράζονται ένα ειδυλλιακό έρωτα του καλοκαιριού. Ο Νόα πηγαίνει την ΆΛι σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο της εξηγεί ότι σκοπεύει να το αγοράσει για αυτούς. Αργότερα το απόγευμα, η Άλι του ζητά να κάνουν έρωτα, αλλά τους διακόπτει ο φίλος του Νόα, Φιν (Κέβιν Κόνολι) με τα νέα ότι οι γονείς της Άλι έχουν βάλει την αστυνομία να την ψάχνει. Όταν η Άλι και ο Νόα επιστρέφουν στην έπαυλη των γονιών της, αυτοί της απαγορεύουν να ξαναδεί τον Νόα. Τίποτα όμως δεν τελειώνει εκεί!

Τrailer: https://youtu.be/4M7LIcH8C9U                                                                                                                                          

2)»Casablanca»->Περιγραφη:Γυρνώντας δεκαετίες πίσω, ποιος δεν έχει κλάψει βλέποντας την αγαπημένη «Casablanca»; Σκηνοθετημένη από τον Mάικλ Κερτίζ και με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η ταινία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Καζαμπλάνκα, ο Ρικ Μπλέιν (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ), ένας εξόριστος Αμερικανός, διευθύνει το μεγαλύτερο κέντρο διασκέδασης της πόλης, το Rick’s Bar. Ο κυνικός Μπλέιν έχει στην κατοχή του δυο πολύτιμες άδειες διακίνησης. Όταν ο Γερμανός Στρατηγός Στράσερ (Κόνραντ Βάιντ) καταφτάνει στην Καζαμπλάνκα, ο αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας Ρενώ κάνει ότι μπορεί για να τον ευχαριστήσει, υπόσχεται επίσης να του παραδώσει τον διάσημο Τσέχο αρχηγό της Αντίστασης Βίκτορ Λάζλο (Πολ Χένριντ). Ο Λάζλο εμφανίζεται στο κέντρο διασκέδασης του Ρικ μαζί με τη σύζυγό του Ίλσα (Ίνγκριντ Μπέργκμαν) με την οποία ο Ρικ είχε ερωτική σχέση για μικρό διάστημα στο Παρίσι. Ο Ρικ που είναι ακόμα ερωτευμένος με την Ίλσα είναι πικραμένος μαζί της, καθώς τον άφησε χωρίς λέξη. Όταν ο Ρικ καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους τον άφησε η Ίλσα οι δυο τους σχεδιάζουν να το σκάσουν μαζί χρησιμοποιώντας τις άδειες διακίνησης.

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=a2MnKebNlRo 

3)«You’ve got mail»->Περιγραφή:Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη με έναν ανώνυμο συνομιλητή της στο Internet, ο οποίος όμως τυχαίνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντί της. Δύο αντίθετοι άνθρωποι που ενώνονται με τον φτερωτό θεό. Το «Έχεις μήνυμα στον υπολογιστή» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1998 με τους Τομ Χανκς και Μεγκ Ράιαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Trailer: https://youtu.be/znESQTt3L80                                                                                                                                                                                    

4)»P.S. I love you»->Περιγραφή:Οι Χίλαρι Σουάνκ και ο Τζέραρντ Μπάτλερ πρωταγωνιστούν σε μία ταινία με πολύ κλάμα όπου η Χόλι χάνει ξαφνικά τον άντρα της Τζέρι, τον έρωτα της ζωής της, λόγω ασθένειας, και μαζί χάνει την γη κάτω από τα πόδια της. Εκείνο που την κρατάει είναι τα γράμματα του Τζέρι που φτάνουν στα χέρια της μυστηριωδώς, εμψυχώνοντάς την να συνεχίσει την ζωή της. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν οι φίλες της και η μητέρα της.

Trailer:https://youtu.be/CZzW6_hR068                                                                                                                                                                           

Δώρα Παπαντοπούλου

 

 

 

                                                                                                  

Ταινίες Μιούζικαλ

Τα μιούζικαλ αρχικά ήταν ένα είδος θεάτρου που περιλαμβάνει τραγούδια, διαλόγους και χορό. Είναι ένας τρόπος να πεις μια ιστορία και να εκφράσεις το συναισθηματικό περιεχόμενο της, δηλαδή το χιούμορ, το πάθος, τον έρωτα, το θυμό και πολλά άλλα κινητοποιώντας μέσα από το κείμενο, τη μουσική, την κίνηση καθώς και τις τεχνικές πτυχές της ψυχαγωγίας.

Τα μιούζικαλ έχουν γίνει γνωστά κυρίως από τα μεγάλα θέατρα και τους υψηλούς προϋπολογισμούς του West End του Λονδίνου και του Broadway της Νέας Υόρκης.

Αυτό το είδος είχε πολύ μεγάλη επιτυχία στο θέατρο και για αυτό άρχισε να δημιουργείται και στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία μιούζικαλ ήταν «Ο τραγουδιστής της τζαζ» (1927) του Αλ Τζλόλσον.

Πολύ δημοφιλείς ήταν και οι ταινίες με το χορευτικό δίδυμο Φρεντ Αστέρ και Τζίντζερ Ρότζερς στα μέσα της δεκαετίας του ’30.
Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’50, η ζήτηση για ταινίες μιούζικαλ άρχισε να ατονεί με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να μειωθεί.

Μερικά από τα καλύτερα και πιο γνωστά μιούζικαλ όλων των εποχών είναι το Sweeney Todd, το The Phantom of the Opera (2004), το Wizard Of Oz (1939), το Mary Poppins (1964),το The umbrellas of Cherbourg (1964)και πολλά ακόμη.

Το πιο πρόσφατο μιούζικαλ με τεράστια απήχηση σε κινηματογράφους όλου του κόσμο είναι το lala land (2016). Αυτή η ταινία ‘έσπασε’ τα ρεκόρ με υποψηφιότητα για 14 όσκαρ (περισσότερα από αυτά του Τιτανικού)!

 

            sweeney todd

    The Phantom of the Opera

 Wizard Of Oz

 Mary Poppins

 The umbrellas of Cherbourg

lala land

 

Χαρούλα Σουμάδη

Fantasy

Η επιστημονική φαντασία έλαβε το όνομά της κατά τη δεκαετία του 1930, αλλά ένας μοναδικός ορισμός της δεν έχει γίνει αποδεκτός ακόμα. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί ποικίλοι ορισμοί για την ΕΦ.

Η επιστημονική φαντασία (αγγλικά: science fiction) ή ΕΦ είναι κατηγορία του ευρύτερου μυθοπλαστικού τομέα του φανταστικού στην οποία πιθανές και εύλογες μελλοντικές ή εναλλακτικές εξελίξεις στην επιστήμη, στην τεχνολογία ή στην κοινωνία κατέχουν κεντρικό ρόλο στην πλοκή ή στο περιβάλλον όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Είναι ωστόσο σύνηθες ένας κόσμος επιστημονικής φαντασίας να χρησιμοποιείται μόνο ως σκηνικό για την αφήγηση κάποιας πιο συμβατικής ιστορίας (π.χ. αστυνομικής). Συνηθισμένα αφηγηματικά μοτίβα που κατηγοριοποιούνται κατά σύμβαση ως ΕΦ είναι το ταξίδι στο χρόνο, η επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, ο αποικισμός πλανητών, τα ευφυή ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη, ιδιότητες όπως η αθανασία, η τηλεμεταφορά και η αορατότητα, χαμένοι πολιτισμοί, η μελλοντική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, μία πιθανή κατάρρευση του πολιτισμού κλπ.

 

Shadowhunters 

Είδος: Δράση | Δράμα | Φαντασία

Ηθοποιοί: Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende, Matthew Daddario, Emeraude Toubia, Isaiah Mustafa, Harry Shum Jr.

Περιγραφή:

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων της Cassandra Clare, «The Mortal Instruments / Θανάσιμα Εργαλεία». Η 18χρονη Clary Fray ανακαλύπτει την ημέρα των γενεθλίων της ότι δεν είναι αυτή που νομίζει ότι είναι, αλλά μάλλον προέρχεται από μια μακριά γενιά των Shadowhunters-Κυνηγών Σκιών, υβρίδια ανθρώπου-αγγέλου που κυνηγούν δαίμονες. Όταν η μητέρα της απάγεται, η Clary ρίχνεται στον κόσμο των δαιμόνων, κυνηγώντας με τον μυστηριώδη Shadowhunter Jace και τον καλύτερό της φίλο Simon. Τώρα ζει ανάμεσα σε  μάγους, βρυκόλακες και λυκάνθρωπους … Η Clary ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας καθώς μαθαίνει περισσότερα για το παρελθόν της και ποιό είναι το μέλλον που της επιφυλάσσει.

Trailer

Κατά την γνώμη μου είναι μια πολύ ωραία σειρά επηρεασμένη από φαντασία και δράση με πολύ ενδιαφέρον. Στην ταινία αυτή βλέπουμε  την 18χρονη Clary Fray η οποία μέχρι την ενηλικίωση της είχε μια φυσιολογική  και καθημερινή ζωή μέχρι την ημέρα των γενεθλίων της που ξαφνικά φαίνεται λες και τόσα χρόνια ζούσε μέσα σε έναν ψεύτικο κόσμο,  όλα γύρω της άλλαξαν αυτή άρχισε να βλέπει πράγματα που η φυσιολογική άνθρωποι δεν μπορούν να δουν . Την επόμενη μέρα απήγαγαν την μητέρα της και τότε ποια ήταν η στιγμή να αντιμετωπίσει όλα όσα γίνονται γύρω της και να πάρει την απόφαση να βρει την μητέρα της τότε η Clary καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είναι εντελώς διαφορετικός. Στην αναζήτηση της μητέρας της την βοηθάει ο φίλος της και ο μυστηριώδης Shadowhunter Jace.

Πρωταγωνιστές

Katherine McNamara στον ρόλο της Clary Fray

Dominic Sherwood στο ρόλο του jace wayland

 

 

Matthew Daddario στο ρόλο του Alec

 

 

Alberto Rosende στο ρόλο του simon

 

Emeraude Toubia στο ρόλο Isabella

 

 

Divergent (Τριλογία της απόκλισης)

Είδος: Φαντασία Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ με τους: Σάιλιν ΓούντλιΤέο ΤζέιμςΚέιτ ΓουίνσλετΜάιλς Τέλερ

Περιγραφή:

Σε μια μελλοντική κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι χωρίζονται ανάλογα με τις ικανότητές τους σε πέντε «φατρίες», η νεαρή Τρις Πράιορ αποδεικνύεται διαφορετική και ακατάτακτη. Κάτι το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει η ίδια, αλλά και τη βάζει στο στόχαστρο των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι απαγορεύουν οποιαδήποτε «απόκλιση».

trailer

Αυτή είναι μια πολύ επιτυχημένη ταινία που αφορά την φαντασία εδώ βλέπουμε μια απλή 16 χρόνη κοπέλα που με βάση τους κανονισμούς της κοινωνίας της είναι διαφορετικοί από τους άλλους . Πρέπει να αποφασίσει αυτή ποια φατρία θα επιλέξει για το μέλλον τις τελικά επιλέγει να πάει στην φατρία των ατρόμητων διότι από μικρή ηλικία ονειρευόταν να πάει εκεί, όμως είναι πολύ επικίνδυνο για αυτή γιατί αν ανακαλύψουν πως είναι απόκλιση θα την θεωρούν απειλή για την κοινωνία και θα την σκοτώσουν . Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση και καλή σκηνοθεσία με ωραίες και επιτυχημένες ιδέες.

divergent-wallpaper

 

 

Το 5ο Κύμα (The 5th Wave)

Είδος:

Επιστημονικής Φαντασίας ΚαταστροφήςΠεριπέτειες

Ηθοποιοί
Περιγραφή: Τέσσερα καταστροφικά και φονικά κύματα έχουν αποδεκατίσει πλήρως τον πλανήτη μας. Μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου και δυσπιστίας ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, η Cassie (Chloe Grace Moretz), προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον μικρό αδερφό της. Καθώς όλοι περιμένουν μοιρολατρικά το 5ο και πιο καταστροφικό κύμα, η Cassie συνεργάζεται με έναν συνομήλικό της, που φαντάζει ως η τελευταία της ελπίδα. Μπορεί όμως να τον εμπιστευτεί απόλυτα;
trailer

Τέλος σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Ήθελα να κάνω μια παρουσίαση για ταινίες επιστημονικής φαντασίας που  θεωρώ πως είναι σχετικά πολύ επιτυχημένες και σας προτείνω να τις δείτε.

Άννη Κυρακοσιάν

Ταινίες Δράσης

      Ταινίες Δράσης:

Με τον όρο ταινία δράσης χαρακτηρίζουμε το είδος ταινιών στις οποίες οι πρωταγωνιστές αντιμετωπίζουν προκλήσεις και δοκιμασίες που περιλαμβάνουν βία,σωματικά κατορθώματα, σκηνές μάχης, ή καταδιώξεις. Γνώρισμα των ταινιών δράσης είναι ότι ο πρωταγωνιστής, βρίσκεται πολλές φορές αντιμέτωπος με καταστάσεις που δεν έχει ελπίδα να αντεπεξέλθει κι όμως το κάνει

Iron  Man

Iron Man είναι αμερικανική περιπέτεια παραγωγής 2008, βασισμένη στον ομώνυμο ήρωα των κόμικς της Marvel. Αποτελεί την πρώτη προσθήκη στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel.Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τζον Φαβρό και το σενάριο έγραψαν οι Μαρκ Φέργκους, Χοκ Όστμπι, Αρτ Μάρκουμ και Ματ Χόλογουεϊ. Πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο ρόλο του Τόνι Σταρκ, έναν βιομήχανο και μηχανικό που κατασκευάζει έναν δυναμικό εξωσκελετό και μετατρέπεται σε τεχνολογικά προηγμένο υπερήρωα με το όνομα Iron Man. Στην ταινία επίσης συμμετέχουν οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Τέρενς Χάουαρντ και Τζεφ Μπρίτζες.

                                                

                                                                           

                                                                                                                                                                                                 RAMBO

Ράμπο ή Τζων Ράμπο είναι ο τίτλος μίας κινηματογραφικής ταινίας, αμερικανικής παραγωγής, του 2007, σε σκηνοθεσία και σενάριο Σιλβέστερ Σταλόνε και πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Τζούλι Μπεντζ, τον Μάθιου Μάρσντεν και τον Γκράχαμ Μακ Τάβις. Είναι η τρίτη συνέχεια της ταινίας

rambo-4cover

Το Πρώτο Αίμα

Ο βετεράνος του Βιετνάμ Τζων Ράμπο δεν είναι πλέον στην ενεργό δράση. Εγκαταστάθηκε στη ζούγκλα της Ταϋλάνδης, όπου κάνει μεταφορές με το πλοίο του στον ποταμό Σάλουιν και πιάνει φίδια. Όταν τον προσεγγίζει μια ομάδα πρεσβευτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αρχηγούς τον γιατρό Μάικλ Μπερνέτ και τη Σάρα Μίλερ, για να τους οδηγήσει στο χωριό Κλο Κμπε Λο, σε περιοχή του Μιανμάρ όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ο Ράμπο δέχεται απρόθυμα

 

Νίκος Μακρής

Top