Ταινίες Μιούζικαλ

Τα μιούζικαλ αρχικά ήταν ένα είδος θεάτρου που περιλαμβάνει τραγούδια, διαλόγους και χορό. Είναι ένας τρόπος να πεις μια ιστορία και να εκφράσεις το συναισθηματικό περιεχόμενο της, δηλαδή το χιούμορ, το πάθος, τον έρωτα, το θυμό και πολλά άλλα κινητοποιώντας μέσα από το κείμενο, τη μουσική, την κίνηση καθώς και τις τεχνικές πτυχές της ψυχαγωγίας.

Τα μιούζικαλ έχουν γίνει γνωστά κυρίως από τα μεγάλα θέατρα και τους υψηλούς προϋπολογισμούς του West End του Λονδίνου και του Broadway της Νέας Υόρκης.

Αυτό το είδος είχε πολύ μεγάλη επιτυχία στο θέατρο και για αυτό άρχισε να δημιουργείται και στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία μιούζικαλ ήταν «Ο τραγουδιστής της τζαζ» (1927) του Αλ Τζλόλσον.

Πολύ δημοφιλείς ήταν και οι ταινίες με το χορευτικό δίδυμο Φρεντ Αστέρ και Τζίντζερ Ρότζερς στα μέσα της δεκαετίας του ’30.
Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’50, η ζήτηση για ταινίες μιούζικαλ άρχισε να ατονεί με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να μειωθεί.

Μερικά από τα καλύτερα και πιο γνωστά μιούζικαλ όλων των εποχών είναι το Sweeney Todd, το The Phantom of the Opera (2004), το Wizard Of Oz (1939), το Mary Poppins (1964),το The umbrellas of Cherbourg (1964)και πολλά ακόμη.

Το πιο πρόσφατο μιούζικαλ με τεράστια απήχηση σε κινηματογράφους όλου του κόσμο είναι το lala land (2016). Αυτή η ταινία ‘έσπασε’ τα ρεκόρ με υποψηφιότητα για 14 όσκαρ (περισσότερα από αυτά του Τιτανικού)!

 

            sweeney todd

    The Phantom of the Opera

 Wizard Of Oz

 Mary Poppins

 The umbrellas of Cherbourg

lala land

 

Χαρούλα Σουμάδη

Σχολιάστε

Top