Fantasy

Η επιστημονική φαντασία έλαβε το όνομά της κατά τη δεκαετία του 1930, αλλά ένας μοναδικός ορισμός της δεν έχει γίνει αποδεκτός ακόμα. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί ποικίλοι ορισμοί για την ΕΦ.

Η επιστημονική φαντασία (αγγλικά: science fiction) ή ΕΦ είναι κατηγορία του ευρύτερου μυθοπλαστικού τομέα του φανταστικού στην οποία πιθανές και εύλογες μελλοντικές ή εναλλακτικές εξελίξεις στην επιστήμη, στην τεχνολογία ή στην κοινωνία κατέχουν κεντρικό ρόλο στην πλοκή ή στο περιβάλλον όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Είναι ωστόσο σύνηθες ένας κόσμος επιστημονικής φαντασίας να χρησιμοποιείται μόνο ως σκηνικό για την αφήγηση κάποιας πιο συμβατικής ιστορίας (π.χ. αστυνομικής). Συνηθισμένα αφηγηματικά μοτίβα που κατηγοριοποιούνται κατά σύμβαση ως ΕΦ είναι το ταξίδι στο χρόνο, η επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, ο αποικισμός πλανητών, τα ευφυή ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη, ιδιότητες όπως η αθανασία, η τηλεμεταφορά και η αορατότητα, χαμένοι πολιτισμοί, η μελλοντική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, μία πιθανή κατάρρευση του πολιτισμού κλπ.

 

Shadowhunters 

Είδος: Δράση | Δράμα | Φαντασία

Ηθοποιοί: Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende, Matthew Daddario, Emeraude Toubia, Isaiah Mustafa, Harry Shum Jr.

Περιγραφή:

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων της Cassandra Clare, «The Mortal Instruments / Θανάσιμα Εργαλεία». Η 18χρονη Clary Fray ανακαλύπτει την ημέρα των γενεθλίων της ότι δεν είναι αυτή που νομίζει ότι είναι, αλλά μάλλον προέρχεται από μια μακριά γενιά των Shadowhunters-Κυνηγών Σκιών, υβρίδια ανθρώπου-αγγέλου που κυνηγούν δαίμονες. Όταν η μητέρα της απάγεται, η Clary ρίχνεται στον κόσμο των δαιμόνων, κυνηγώντας με τον μυστηριώδη Shadowhunter Jace και τον καλύτερό της φίλο Simon. Τώρα ζει ανάμεσα σε  μάγους, βρυκόλακες και λυκάνθρωπους … Η Clary ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας καθώς μαθαίνει περισσότερα για το παρελθόν της και ποιό είναι το μέλλον που της επιφυλάσσει.

Trailer

Κατά την γνώμη μου είναι μια πολύ ωραία σειρά επηρεασμένη από φαντασία και δράση με πολύ ενδιαφέρον. Στην ταινία αυτή βλέπουμε  την 18χρονη Clary Fray η οποία μέχρι την ενηλικίωση της είχε μια φυσιολογική  και καθημερινή ζωή μέχρι την ημέρα των γενεθλίων της που ξαφνικά φαίνεται λες και τόσα χρόνια ζούσε μέσα σε έναν ψεύτικο κόσμο,  όλα γύρω της άλλαξαν αυτή άρχισε να βλέπει πράγματα που η φυσιολογική άνθρωποι δεν μπορούν να δουν . Την επόμενη μέρα απήγαγαν την μητέρα της και τότε ποια ήταν η στιγμή να αντιμετωπίσει όλα όσα γίνονται γύρω της και να πάρει την απόφαση να βρει την μητέρα της τότε η Clary καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είναι εντελώς διαφορετικός. Στην αναζήτηση της μητέρας της την βοηθάει ο φίλος της και ο μυστηριώδης Shadowhunter Jace.

Πρωταγωνιστές

Katherine McNamara στον ρόλο της Clary Fray

Dominic Sherwood στο ρόλο του jace wayland

 

 

Matthew Daddario στο ρόλο του Alec

 

 

Alberto Rosende στο ρόλο του simon

 

Emeraude Toubia στο ρόλο Isabella

 

 

Divergent (Τριλογία της απόκλισης)

Είδος: Φαντασία Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ με τους: Σάιλιν ΓούντλιΤέο ΤζέιμςΚέιτ ΓουίνσλετΜάιλς Τέλερ

Περιγραφή:

Σε μια μελλοντική κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι χωρίζονται ανάλογα με τις ικανότητές τους σε πέντε «φατρίες», η νεαρή Τρις Πράιορ αποδεικνύεται διαφορετική και ακατάτακτη. Κάτι το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει η ίδια, αλλά και τη βάζει στο στόχαστρο των κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι απαγορεύουν οποιαδήποτε «απόκλιση».

trailer

Αυτή είναι μια πολύ επιτυχημένη ταινία που αφορά την φαντασία εδώ βλέπουμε μια απλή 16 χρόνη κοπέλα που με βάση τους κανονισμούς της κοινωνίας της είναι διαφορετικοί από τους άλλους . Πρέπει να αποφασίσει αυτή ποια φατρία θα επιλέξει για το μέλλον τις τελικά επιλέγει να πάει στην φατρία των ατρόμητων διότι από μικρή ηλικία ονειρευόταν να πάει εκεί, όμως είναι πολύ επικίνδυνο για αυτή γιατί αν ανακαλύψουν πως είναι απόκλιση θα την θεωρούν απειλή για την κοινωνία και θα την σκοτώσουν . Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση και καλή σκηνοθεσία με ωραίες και επιτυχημένες ιδέες.

divergent-wallpaper

 

 

Το 5ο Κύμα (The 5th Wave)

Είδος:

Επιστημονικής Φαντασίας ΚαταστροφήςΠεριπέτειες

Ηθοποιοί
Περιγραφή: Τέσσερα καταστροφικά και φονικά κύματα έχουν αποδεκατίσει πλήρως τον πλανήτη μας. Μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου και δυσπιστίας ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, η Cassie (Chloe Grace Moretz), προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον μικρό αδερφό της. Καθώς όλοι περιμένουν μοιρολατρικά το 5ο και πιο καταστροφικό κύμα, η Cassie συνεργάζεται με έναν συνομήλικό της, που φαντάζει ως η τελευταία της ελπίδα. Μπορεί όμως να τον εμπιστευτεί απόλυτα;
trailer

Τέλος σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Ήθελα να κάνω μια παρουσίαση για ταινίες επιστημονικής φαντασίας που  θεωρώ πως είναι σχετικά πολύ επιτυχημένες και σας προτείνω να τις δείτε.

Άννη Κυρακοσιάν

Σχολιάστε

Top