Σπουδαία Βιβλία Φαντασίας

του Έκτορα Μπαλ

Στους δύσκολους καιρούς  της ζωής μας, είτε οι καιροί είναι δύσκολη λόγω ψυχολογικών, οικογενειακών ή οικονομικών προβλημάτων χρειαζόμαστε έναν κόσμο στον οποίον μπορούμε να χαθούμε, ένα κόσμο που μπορούμε να τον εξερευνήσουμε και να ταυτιστούμε με τους χαρακτήρες που ζούνε σε αυτούς. Τα βιβλία φαντασίας μας παρέχουνε λεπτομερείς αχαρτογράφητους στην φαντασία μας κόσμους και πολλούς  χαρακτήρες των οποίων οι ιστορίες τους μπορούν να μας εμπνεύσουν. Εδώ είναι κάποια από τα σπουδαιότερα βιβλία φαντασίας.

γαιοθάλασσα

Η Γαιοθάλασσα της Ούρσουλα κ. λε Γκεν είναι ένα φανταστικό βιβλίο που λαμβάνει χώρα στο παράξενο αρχιπέλαγος της Γαιοθάλασσας. Η ιστορία ακολουθεί ένα νεαρό μάγο με το όνομα Γκεντ  από το νησί του Γκόντ. Ο Γκεντ εκδηλώνει μαγικές δυνάμεις από πολύ μικρή ηλικία και ένας από τους Μάγους του χωριού τον στέλνει στην σχολή του Ρ

Ο μάγος της Γαιοθάλασσας εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1968 και έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα κλασσικά βιβλία φαντασίας. Ο Κύκλος της Γαιοθάλασσας συνεχίζεται με πέντε ακόμα βιβλία της ίδιας συγγραφέα.οκ οπού διδάσκεται η μαγεία. Στην σχολή, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει τους συνομήλικους του ο Γκεντ έφερε στον κόσμο  ένα σκοτεινό πλάσμα το οποίο τον  τραυματίζει και του αφήνει σημάδια στο πρόσωπο του. Ο Γκεντ ταξιδεύει σε όλο το αρχιπέλαγος καθώς το πλάσμα τον κυνηγάει  μέχρι την άκρη της γης. Στο ταξίδι του, βοηθάει τον κόσμο των διάφορων χωριών που επισκέπτεται και αφεντεύει Δράκους μέχρι που στο τέλος αντιμετωπίζει τον κυνηγό του.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-01-09 222424

«Σε μία τρύπα στο έδαφος ζούσε ένα Χόμπιτ» Με αυτή την διάσημη φράση Ξεκινάει το Χόμπιτ ο Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν. Το βιβλίο λαμβάνει χώρα στον φανταστικό κό

σμο της Μέσης Γης και ακολουθεί την ιστορία του Μπίλμπο Μπάγκινς , ενός Χόμπιτ το οποίο ζούσε μια ήρεμη ζωή στο σπίτι  του  όταν ξαφνικά τον επισκέπτονται ο μάγος  Γκάνταλφ και  13 νάνοι  με μια αποστολή. Η αποστολή τους είναι να πάνε στο μοναχικό βουνό, να νικήσουν τον Δράκο Smaug που μένει εκεί , να κλέψουν τον θησαυρό του και για όλα αυτά χρειάζονται την βοήθεια του Χόμπιτ. Ο Μπάγκινς ακολουθεί διστακτικά τους νάνους στην περιπέτεια τους. Στον δρόμο θα πει και θα κάνει πράγματα που δεν περίμενε. Θα πολεμήσει Ορκς ,θα δει γίγαντες και θ

α συναντήσει ένα κακόβουλο πλάσμα του οποίου θα κλέψει ένα μαγικό δαχτυλίδι που τον κάνει αόρατο. Στο τέλος θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον δράκο και θα ξεσπάσει μια μάχη επικών διαστάσεων.

Το Χόμπιτ  εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1937 και έχει καθιερώσει την φαντασία σαν λογοτεχνικό είδος. Η ιστορίες της μέσης γης συνεχίζονται στην τριλογία βιβλίων «Ο άρχοντας τον Δαχτυλιών».

Τo Dune του Herbert Frank είναι ένα από τα διασημότερα βιβλία επιστημονικής φαντασίας και είναι το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

 b40cef7e-f337-42b3-8ff2-3484302a2a50«Δεν πρέπει να φοβάμαι. Ο φόβος είναι ο δολοφόνος του μυαλού. Ο φόβος είναι ο μικρός θάνατος που φέρνει ολοκληρωτική εξάλειψη. Θα αντιμετωπίσω τον φόβο μου .Θα του επιτρέψω να περάσει από πάνω μου και  από μέσα μου και όταν έχει περάσει, θα γυρίσω το βλέμμα μου για να δω το μονοπάτι του. Όπου έχει πάει ο φόβος δεν θα υπάρχει τίποτα. Μόνο εγώ θα μείνω».

Αυτή είναι η λιτανεία που απαγγέλουν επαναλαμβανόμενα οι χαρακτήρες του βιβλίου. Το βιβλίο λαμβάνει χώρα στον Αρράκις τον πλανήτη των ερήμων. Ο Αρράκις  είναι το μοναδικό μέρος  στο σύμπαν στο οποίο βρίσκεται το μπαχαρικό Μελάνζ που είναι η πολυτιμότερη ουσία στην αυτοκρατορία καθώς διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση, παρατείνει την ανθρώπινη ζωή  και δίνει στον άνθρωπο την δυνατότητα ταξιδιών στα αστέρια. Στον κόσμο αυτόν ξετυλίγεται η Ιστορία του Πωλ Ατρείδη του γιού ενός Δούκα που γίνεται διοικητής του Άρρακις ως μέρος του κακόβουλου σχεδίου τον εχθρών του. Ο Δούκας Δολοφονείται αναγκάζοντας τον Πωλ και την μητέρα του να επιβιώσουν μόνη τους στην έρημο και στην συνέχεια ο Πωλ θα δώσει σάρκα και οστά στο μεγαλύτερο όνειρο της ανθρωπότητας.

Το Dune εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1965 και η ιστορία του συνεχίζεται σε άλλα πέντε βιβλία του ίδιου συγγραφέα.

Σχολιάστε

Top