Η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης

Αφίσα Χριστούγεννα

Αφίσα ΧριστούγενναΤη φετινή χρονιά συνεργαζόμαστε με τη ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης με την οποία και κάναμε εκπομπή χριστουγεννιάτικη, η οποία μεταδόθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 23 Δεκεμβρίου 2020 στη 1 – 2 το μεσημέρι από το Μαθητικό Ραδιόφωνο – European School Radio.

Με το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης φέτος ήτανε η πρώτη μας συνεργασία και μας την πρότεινε και τη σχεδίασε η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, κυρία Χαρά  Σκουμποπούλου, που πραγματοποιεί δράσεις χρόνια σε αυτόν τον τομέα.  Στο πλαίσιο εφαρμογής διδακτικού σεναρίου με τίτλο: «Τα Χριστούγεννα εμπνέουν την ψηφιακή τάξη» στο μάθημα της γλώσσας – λογοτεχνίας δημιουργήθηκε το Ψηφιακό Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας το οποίο πραγματοποίησε τη δράση «Εσείς θα μας τα πείτε;» στην οποία ανταποκρίθηκε το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης με τη μουσικό, κα Σοφία Λεβαντή. Έτσι οι μαθητές των δύο σχολείων στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνεργασίας τους αλληλογνωριστήκαμε και προχωρήσαμε στην παραγωγή συνεργατικής εκπομπής στην οποία ανταλλάξαμε ευχές και τραγούδια.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρωθεί η φετινή δύσκολη χρονιά και αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επικοινωνήσουμε με μαθητές και καθηγητές από άλλα σχολεία αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας!

Ακούστε τη συνεργατική εκπομπής μας εδώ. Δείτε το διαφημιστικό σποτ εδώ. Και απολαύστε το αναμνηστικό βίντεο της συνεργασίας μας εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ακολουθούν κι άλλες συνεργατικές δραστηριότητες του Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου Εκπαίδευσης!

 

Σχολιάστε

Top